Avoimia kysymyksiä enemmän kuin valmiita vastauksia

Laiskaa journalismia on ikävä katsella ja kuunnella. Laiskaa journalismia on sellainen, että kun toimittajalla on käsissään uutisen elkeet esimerkiksi liittyen merkittävään poliitikkoon, valmentajaan tai virkamieheen, uutinen (tai sen aihio) vesitetään kysymällä asiaa asianosaiselta. Kuinka monta kertaa olette kuulleet vastaavan henkilön siltä istuimelta myöntävän virheensä (esimerkiksi Destian Laaksovirta TV1:n ajankohtaisohjelmassa)? Satavarmaa on, että asianosainen selittelee asiaa itsensä kannalta parhaiten päin (Ilveksen Mälkiä) ja katsoja / lehden lukija on ihmeissään: missäs se totuus nyt luurasikaan. Hyvä taustatyö, parempi mieli.

??? Millä rikosnimikkeellä poliisi tutkii venäläistä prostituutiota Suomessa? Laittomaan tuontitavaraan ryhtyminen.

EI MILLÄÄN pahalla kriisiapua kohtaan, mutta sallittakoon pari huomiota. Kun Suomessa sattuu vähän isompi onnettomuus tai rikos, poliisin ja median jälkeen seuraavana paikalla ovat kriisityöntekijät. Ei siinä mitään, mutta pakko on kysyä, miten esimerkiksi Haitissa nyt hoidetaan eloonjääneiden kriisiapu? Ja voisihan sitä kysyä myös, miten meidän oma sotasukupolvemme oikein selviytyi vaaran vuosista ilman asiantuntijoita?

??? Mikä on lasten mielestä makein kirkollinen virka? Karkkipiispa.

NURMIJÄRVELLÄ epäillään erään eläinlääkärin toimineen ns. valelääkärinä. Asiassa ei ole mitään ihmeellistä, koska Nurmijärveltä tulee myös mies, jonka moni uskoo olevan väärä pääministeri.

??? Mikä mättää suomalaisessa ampumahiihdossa? Ampuminen vielä jotenkin sujuu, mutta ladulle ei riitä paukkuja.

URHEILUSSA on törmätty uuteen "dopingongelmaan". Asia nousi esille, kun selvisi, että eräs aitajuoksija poistatti silikonit voidakseen juosta paremmin. Eräs vääräleuka uteli tämän tiimoilta allekirjoittaneelta, että mitäs sitten, jos joku silikonit ottanut pikajuoksijatar voittaakin rinnan mitalla?

??? Mitä eläintä iltapäivälehtien päätoimittajat inhoavat? Antilööppiä.

JUHANI TAMMINEN jätti Sportin jääkiekkojoukkueen valmentamisen. Virallinen selitys oli Tami-flu, joka kuulemma oli vienyt mieheltä voimat. Todellisia syitä voimme vain arvailla, sillä ei Tami ennenkään ole pikku flunssan takia hommiaan jättänyt.

??? Miksi Sami Hyypiä viihtyy seuroissa, joissa esiintyy sana 'maksa' (Liverpool ja Leverkusen)? Hän menee sinne, joka maksaa kunnolla.

KESKUSTAN pää-äänenkannattaja Suomenmaa ryhtyy julkaisemaan Sentteri-nimistä kuukausiliitettä. Uusi aikakauslehti jaetaan uutisen mukaan " Suomenmaan tilaajien lisäksi kaikkiin keskustan jäsentalouksiin". Suomenmaahan on tämän jälkeen tulvinut huolestuneita viestejä, joissa on kysytty, minkä kaupungin keskustaa tässä tarkoitetaan.

??? Rajavartiolaitos karsii toimipisteitään osana hajasijoittamista. Itärajan tarkastuspisteet toimivat jatkossa yhdistettynä Oulun, Vaasan ja Turun toimipisteisiin.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.