Avustusjärjestökin osaa olla liian ahne

Mikä on sellainen, jolle jatkuvasti maksaa kuukausirahaa, mutta jolle mikään ei tunnu riittävän?

Se on tietysti avustus- tai muu hyvän asian järjestö, jolle maksetaan kuukausittain kiinteä tukisumma.

Maksan kolmelle järjestölle kuukausittain avustusta, mutta hyvän mielen ja omantunnon rauhoittelun sijasta avustaminen tuottaa välillä mielipahaa. Osa järjestöistä, kuten Amnesty, hoitaa asiansa todella fiksusti, mutta osassa ovat käytössä markkinatalouden modernit painostuskeinot yhdistettynä taitoon syyllistää, jos lisärahaa ei tulekaan.

Vaikka kuukausittain tuki olisi vaatimatonta, on se kuitenkin jatkuvaa. Kotiin pyytämättä lähetetyt arvat sekä liian tiuha puhelinsoittelu tai sähköpostittelu tukisumman nostamiseksi ovat ärsyttäviä keinoja, jotka vähättelevät tukijaa. Ikään kuin annetulla summalla ei olisi mitään merkitystä, vaan ainoastaan sillä, jos antaa enemmän.

Pitäisikö siirtyä työkaverin käyttämään avustuskeinoon? Hän aikoo tukea ihmisiä eri puolilla työllistämällä heitä kenkä- ja laukkutehtaissa.

TOURULAN Kivääritehtaan yrityspuistosta tulee Voimala Business Park.

Hyvä, että nimessä on suomenkielinen sana Voimala, mutta loppu on turhaa hienostelua. Kansanomaisesti voitaisiin puhua Voimala-pisnespuistosta.

TÄMÄ JOULU taitaa olla piikikäs monessa perheessä, sillä piikki-, akupainanta-, rentoutusmatot (mitä niitä nyt onkaan) ovat miltei joka kaupan tarjonnassa.

Tuote sopii tähän aikaan hyvin, jotta suomalaiset osaavat valmistautua tuleviin ankeisiin aikoihin hyvin. Veikkaanpa kuitenkin, että vintit ja varastokopit saavat jo lähiviikkoina täydennystä piikkimatoista, kun monikaan ei kehtaa pois heittää uutta ostosta. Mutta pitää joka joulu olla hittituote.

MARTTI AHTISAARI -luennolla Jyväskylässä joulukuun alussa nähtiin uuden maakunnallisten vaikuttajarintaman synty.

Mielipidekirjoittajien epävirallinen piirinmestari Mauno Voutilainen ja urheilukilpailujen linssiludekisan suomenmestari Arto Riukulehto pyysivät puheenvuoroa yhtä aikaa.

Riukulehdon vaikutusvalta oli suurempi, sillä hän pääsi kysymään Nokian ja Shellin hallitusten puheenjohtajalta Jorma Ollilalta, miksi juuri työntekijät saavat aina kenkää yrityksistä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.