BB-talo, jossa Asukkaat eivät osaa käyttäytyä

Asumme Big Brother -talossa. Meitä tarkkaillaan, arvostellaan ja ohjataan lähes 24/7. Palautteen antaja on Big Sister, Prinsessa, melkein 6 vuotta, huonosti käyttäytyvät asukkaat taas hänen vanhempansa.

Prinsessamme on oppinut kasvatuksen perusperiaatteet, toisin kuin muut talon asukkaat. Big Sister joutuu kuulusteluissaan kuulemaan jatkuvasti sellaisia ympäripyöreitä syitä kuin "olen jo aikuinen", "siksi" ja "siksi, kun minä sanon".

Asukkaat rikkovat sääntöjä jatkuvasti, kuten esimerkiksi silloin, kun talossa leivotaan marianne-pätkis-muffineja. Nämä muffinit ovat juuri niitä, joiden sisällä oleva pätkis on suoraan uunista otettuna tai mikrossa sulatettuna taivaallisen kuumaa, sulaa suklaata.

Kun asukas Äiti sai lapset sänkyihinsä, avaa hän telkkarin ja kömpii sohvalle muffinien kanssa.

Palaute tulee aamulla.

- Mitä tässä sohvassa on? Se haisee suklaalta! Miten sohvassa voi olla suklaata, kun sohvalla ei saa syödä?

ASIAHAN ON NIIN, että Prinsessan ja Autopojan, 3 vuotta, karkkipäivä on lauantaisin. Muiden asukkaiden karkkipäivä on after eight.

Tässä talossa asukkaat ovat esimerkillisiä vanhempia: lasten karkkiannos on pienen pieni ja mehujen ja muiden herkkujen nauttimista säännöstellään. Koska asukkaat pitävät huolta lasten terveydestä. Oma terveys taas, no, jonkin avulla sitä on asukkaidenkin jaksettava.

Automatkalla Asukas Äiti ostaa pienen pussin karkkia, lauantai kun on. Lapset saavat takapenkille karkin kerrallaan, eli sen verran, että saavat suun makeaksi, mutta ei tule huono olo. Sitten Äiti ilmoittaa karkkien loppuneen.

- Loppuiko ne ihan oikeasti, kysyy Prinsessa ja Äiti vakuuttaa niiden loppuneen.

Seuraavan puolituntisen ajan Äiti kuitenkin ojentaa kuskina toimivalle Asukas Isälle karkkeja käsi nyrkissä, salaa. Asukkaiden suut jauhavat lähes liikkumattomina, eleet ovat hyvin huomaamattomia, kunnes käry käy.

- Mikä täällä haisee? Eikö ne karkit loppuneetkaan, neiti etsivä kysyy.

Äiti joutuu tunnustamaan, että niitä löytyikin vielä ja ojensi oikeasti viimeiset lapsille. Ymmärsipä hävetäkin.

ASUKAS ÄITI ei ole ainoa äiti, joka kipaisee joskus sisällä lasten järkytykseksi kengät jalassa, ja joka tekee niin, kuin lapsilta on kielletty. Äiti on kuullut usean äidin ilmoittavan, että on jo karkkipäivänsä kärsinyt eikä halua elää aikuisena odottaa vain lauantaita. Äidit tarvitsevat suklaata!

Miten voi sitten opettaa lapselle, että tulisi elää terveellisesti, jos itse haluaa ottaa rennommin? Asukkaat eivät vielä tiedä.

PRINSESSA ON löytänyt lasten nettipelit, joita tulisi saada pelata joka päivä. Mutta kun Äiti on lukenut, että lasten ei tulisi pelata joka päivä, ainakaan kauan.

- Miksi sinä sitten saat olla tietokoneella, Prinsessa tivaa suu mutrussa Facebookissa lorvivalta Äidiltä.

Kun meno yltyy sisällä liian rajuksi, Asukkaat patistavat lapset pihalle.

- Miksi sinä saat jäädä sisälle? Sinä et saa nyt raikasta ilmaa!

ASUKKAILLA on velvollisuutensa, mutta myös oikeutensa. Herkuttelu tapahtuu vain Big Sisterin ja Little Brotherin parasta ajatellen: Äidin peppu on lasten lempirumpu ja pullea maha hupi numero yksi. Millään muulla tavalla ei saa Autopojasta ilmoille yhtä helisevää naurua ja kikatusta, kuin silloin, kun hän on juuri puhaltanut Äidin mahaa vasten raikuvia pieruääniä.

Kirjoittaja on opiskelija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.