Bakugan

Koska isukin ainoa lapsi on tyttö, se on näkynyt tässä sarjassa katsotuissa lastenohjelmissa. Nyt isä halusi mukaan nimenomaan poikien suosikin. Bakuganiin isä on törmännyt sekä lelukaupoissa että tv-mainoksissa, joten se varmaankin on suosittu animaatiosarja.

Malvina-tytär ei sarjaa ole seurannut, vaikka on myös huomannut mainokset.

Bakuganiin liittyy oleellisesti korttipeli, jonka kortit pitää tietenkin ostaa erikseen kaupasta. Myös kaikenlaista muuta Bakugan-lelua on saatavilla. Isukki on niin vanha, että hänen lapsuudessaan ei ollut mitään vastaavaa.

- Kallista hupia, Malvina toteaa.

ISUKKI ALOITTAA hölmösti puhua poikien ohjelmasta, vaikka missään ei kielletä Bakugania tytöiltä.

- Kyllä jotkut meidän luokan tytöt katsoo näitä tällaisiakin sarjoja, Malvina kertoo. Tosin hän ei muista nähneensä koulussa Bakugan-kortteja kenelläkään.

Suuret silmät ja piikkitukat tekevät selväksi, mistä maasta sarja tulee.

- Japanista, toteaa Malvina, kun isä ensin hieman auttaa. Japanilainen animaatio, eli anime, on nykyään suosittua Suomessakin.

Lyhyen alkujakson jälkeen alkaa kova taistelu. Isä ja tytär ovat ihmeissään. Mistä oikein on kysymys? On kortteja, jotain pisteitä ja kummia hirviöitä valtava määrä.

- Isä tykkää hirviöistä, Malvina sanoo ja on aivan oikeassa.

TAISTELUN JÄLKEEN alkaa toinen taistelu. Sitten kolmas. Sitten neljäs. Lähes koko jakso on yhtä taistelua. Ilman Bakugan-kortteja koko hommasta ei tajua yhtään mitään. Olemme ulkona kuin lumiukot. Jonkun arvo on 450 pistettä.

- Se voi olla vähän, tai se voi olla paljon, Malvina pohtii.

Isä lupaa ostaa Bakugan-kortteja Malvinalle, jotta hän voisi opettaa pelin isälle.

- En halua, Malvina tyrmää.

- Pojat on semmoisia, että ne tykkää taisteluista. Vieläkö tämä jatkuu? Malvina kysyy. Jatkuuhan se. Meteli on valtava. Taisimme valita meille väärän ohjelman.

Jakson opetuksesta olemme kuitenkin samaa mieltä Bakuganin kanssa:

- Vain ystävyydellä on väliä, ei sijoituksella jossakin kilpailussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.