Baxter teki tammiset, lällällällällää

Baxter teki tammiset, Baxter teki tammiset! Lällällällää!

Kuten hyvin tiedämme, Suomi kärsi kolmannen tappionsa jalkapallon EM-karsinnoissa, kun Unkari poimi kolme pistettä matkaansa Olympiastadionilta.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa päävalmentaja Stuart Baxter imaisi herneen kärsäänsä, kun Iltalehden Joonas Partanen rohkeni tiedustella häneltä mahdollisista eroaikeista. Baxter tiedusteli nuorelta toimittajalta, kuinka kauan hän on työskennellyt jalkapallon parissa. Se toi elävästi mieleen kiekkolegenda Juhani Tammisen "montako peliä sä oot pelannu" -klassikon.

Baxterin purkaus oli vain jäävuoren huippu Palloliiton vuosikausia jatkuneessa pöyhkeilyssä. Ummehtunut ja ylimielinen organisaatio kaivaa lajilleen syvää hautaa.

Maajoukkue vanheni käsiin jo vuosia sitten, kotimainen pääsarja ei kiinnosta ja harrastajamäärät ovat luisumassa hiljaa kohti alamäkeä.

Orkesterin johtajille on silti tärkeämpää tärkeillä ja patsastella siellä sun täällä kuin ruveta oikeasti töihin. Nämä omaa ääntään yli kaiken rakastavat vesselit tuhoavat tällä menolla hienon lajin tästä maasta kokonaan.

Sitä paitsi liiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen näyttää ihan Ketosen & Myllyrinteen Ketoselta. Tosin Ketonen on parempi näyttelijä kuin Lipponen jalkapallojohtaja.

TOIMITTAJISTA puheen ollen. Palstanpitäjä bongasi tiistain Keskisuomalaisesta uutisen, jonka mukaan Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) johtaja Matti Apunen haluaisi selvittää toimittajien puoluekannat. Journalistiikan professori Raimo Salokangas puolestaan kummeksui Apusen näkemyksiä.

Apusen mukaan "olisi häpeällistä, jos löytyisi suuri määrä toimittajia, joilla ei olisi kantaa näin merkittävään kysymykseen". Hmm. Puhutaankohan tässä vain "oikeista toimittajista" vai myös urheilutoimittajain jalosta ammattikunnasta, johon palstanpitäjäkin kuuluu? Oli miten oli, palstanpitäjää ahdistaa suunnattomasti ajatus, että ammattiaan harjoittaakseen hänellä tulisi olla puoluekanta ja se pitäisi vielä kertoa kaikelle kansalle.

Toisaalta urheilutoimittajain puoluekannat voisivat pienen hetken olla hyvinkin hassunhauska kuriositeetti. Palstanpitäjä muun muassa tuntee yhden kollegan, joka on poliittisesti perussuomalaisista hippasen oikealle.

Joukosta löytyy myös enemmän tai vähemmän punavihreitä hihhuleita sekä poliittisesti jopa vieläkin kummallisempia tallustajia. Ja useimmiten kaikki mahtuvat onnelliseesti samaan lehdistökatsomoon erinäisillä urheiluareenoilla - ja ovat yleensä kuin veljet keskenään.Niin ovat avarakatseisia ja humaaneja urheilutoimittajat, vaikka ette uskoisi.

NOIN. Tämä riittänee hetkeksi ja syytä onkin, sillä palstanpitäjä poistuu nyt pienelle syyslomalle. Hullu urheilu palaa entistä ehompana, virkistyneenä ja raikkaana asiaan jälleen 19. marraskuuta.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.