Biomorfinen ihme on tapahtunut

Ostin itselleni jo itsenäisyyspäivän tienoilla joululahjaksi langattomat kuulokkeet. Sellaiset vähän paremmat, joiden avulla pystyy hetkeksi eristäytymään arjen melskeestä. Ehkä jopa kuuntelemaan älytelkkarin ääniraitaa tai mielimusiikkia silloin tällöin. Kuulokkeet tuntuivat jo kaupassa ihanilta. Ne istuivat korvien ympärille täydellisesti, eivätkä rimpuilleet paikoiltaan, vaikka kuinka kokeiluluontoisesti päätä tärisytti. Erinomainen hankinta siis.

Esiteini ykkönen löysi valitettavasti paketin keittiön pöydältä. Sen jälkeen tapahtui biomorfinen ihme: kuulokkeet kasvoivat kiinni teinin päähän. Hän kävelee ympäri kotia utuinen katse silmissä, kännykkä kädessä. Kontaktin hakeminen on hankalaa ja aiheuttaa konfliktin. Teinin protesti on yllättävän äänekäs, koska hänen desibelinsä ovat korvakuulokemaailmassa aivan eri tasolla kuin meillä tavan tallaajilla täällä arkisissa äänimaisemissa.

No eipä mitään, päätin ostaa teinille ihkaomat kuulokkeet joululahjaksi. Sitten saan omani takaisin.

Paketin aukaistuaan esiteini naukaisee: nää on ihan hirveät, väärän väriset, en huoli. Hätiin sipsuttelee esiteini kakkonen, jolle kaikki ykkösen hyllyttämät lahjat uppoavat mukisematta.

Tällä hetkellä meillä kotona on läsnä kaksi tyyppiä, joiden silmissä on utuinen katse ja kuuloke kasvanut korvaan kiinni.

Aion pitää puoleni tässä evoluution kannalta ehkä mitättömässä sodassa: kun teini ei ole varuillaan, varastan kuulokkeet takaisin. Ainakin hetkeksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .