Canal+:n kaikkien aikojen sarjasyksy

Kesäaika päättyy vasta lokakuun 28. päivänä. Mutta jo ensi lauantaina 1.9. siirrytään digiaikaan. Mitä tapahtuu mattimyöhäisille, jotka eivät ole hankkineet digin tekniikkaa? Itse olen ollut täydessä valmiudessa (tallentava digiboksi) jo reilut parisen vuotta. Tyytyväisyyttäni en osaa kuvailla...

Muun muassa olen nauttinut Canal+:n elokuvien sekä sarjojen tarjonnasta. Otsikko ei liioittele, sillä syksyllä Canal+:sta tulee todellinen sarjakanava. Vauhtiin päästään seuraavana sunnuntaina eli syyskuun 2. päivänä.

Uusien tuotantokausien myötä paluun tekevät sarjat Rome, Entourage ja HBO:n palkittu Big Love sekä kaksi NBC Universalin uutuussarjaa The Black Donnellys ja 30 Rock. Karismaattinen tohtoriGregory House ( Hugh Laurie) jatkaa House-sarjan 3. kauden jaksoilla ja Queer as Folk neljännellä kaudellaan. Myöhemmin syksyllä Canal+:n ohjelmistossa on luvassa muita sarjauutuuksia.

Irlantilaisten veljesten elämää New Yorkin rikollisten maailmassa seurataan sarjassa The Black Donnellys (2.9.) Menestyselokuvistaan Crash ja Million Dollar Baby tunnettu Paul Haggis ohjaa tarinan, jossa seikkaillaan pahamaineisessa Hell's Kitchenissä.

Sarjasta ei puutu tummia sävyjä, vaikka huumoriakin pilkahtelee. Sen taustalla on Bobby Moresco, joka on entinen nuorisorikollinen Hell's Kitchenistä. Sarjassa on paljon Martin Scorseesea ja ripaus Sopranosia. Loisteliaan soundtrackin on säveltänyt Hollywood-taituri Mark Isham.

Espanjalainen filosofi George Santayana sanoi: "Ne, jotka eivät muista menneisyyttä, tuomitaan elämään se uudestaan." Niinpä salajuonia maailman kalleimmassa tv-sarjassa Rome (3.9.) kannattaa seurata.

Edelleen mukana ovat sotilaat, kiivasluonteinen Titus Pullo ( Ray Stevenson) sekä hillitympi Lucius Vorenus ( Kevin McKidd). Sekä toinen että samalla viimeinen tuotantokausi asettuu ajankohdalle 44-30 vuotta eKr. Tapahtumat pyörivät Caius Julius Caesarin juonittelevan sisarentyttären Atian ( Polly Walker) ja tämän vallanhimoisen pojan Octavian ( Simon Woods) ympärillä. Octaviasta tulee sittemmin keisari Augustus. Rome-sarjan ovat tuottaneet yhteistyössä HBO, BBC ja RAI.

Edellisten sarjojen, joista kirjoitin vain minimaalisesti, seuraaminen vaatii niin digin antamia mahdollisuuksia kuin myös maksullisuutta. Maksukanavat ovat jatkuvasti lisääntymässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.