Colbert vastaan Corden

Suomessa pyörii kaksi amerikkalaista myöhäisillan viihteellistä talk show’ta. Subin iltapäivissä ja öissä viihdyttää The Late Show With Stephen Colbert. TV2:n iltojen valopilkku on The Late Late Show with James Corden.

Ohjelmat ovat muodoltaan hyvin samanlaisia perinteisiä tyylilajinsa edustajia. Tyylit kuitenkin poikkeavat suuresti toisistaan.

Corden on mukava velikulta ja ”naapurinpoika”, jonka huumori on hauskaa ja harmitonta. Kun Corden vetää ronskin vitsin, hän pyytää sitä välittömästi anteeksi. Colbertin huumori on poliittisempaa ja purevampaa, myös älyllisempää.

Olen ehdottomasti enemmän Colbertin tyylin ystävä kuin Cordenin. Huumori on aivan liian tärkeä asia, jotta sitä kannattaisi käyttää vain viihdyttämiseen. Silti seuraa enemmän Cordenia.

Syy tähän on yksinkertainen. The Late Late Show with James Corden nähdään Suomessa vähän vajaa kaksi vuorokautta Yhdysvaltain jälkeen. The Late Show With Stephen Colbert saapuu Subille noin kolmen viikon viiveellä.

Vaikka Colbertin vitsit eivät yleensä ole muutamassa viikossa vanhentuneet, niiden aiheet ovat. Tässä tyylilajissa tuoreus on valttia. Ajankohtaissatiirin nimessä ei turhaan ole sanaa ”ajankohtais”. Trump on ehtinyt törttöillä kolmen viikon aikana monta kertaa uudelleen.

Tietenkin voisin katsoa Colbertin ohjelman netistä lähes tai täysin reaaliajassa. Vaan kun en yleensä viitsi. Nyt kun olen tehnyt ongelman selväksi, Sub hoitanee homman kuntoon lähipäivinä. Ei se pitäisi nykyaikana vaikeaa olla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.