Darth Vader lellii kissaa

Erilaiset tutkimukset ja niiden pohjalta kirjoitetut tiedeuutiset vaikuttavat suuresti pienen ihmisen elämään. Niistä saa vinkkejä ja ne auttavat ymmärtämään maailmaa.

Esimerkiksi polven nivelrikkoa tutkitaan Suomessa väitöskirjatasolla kohtuu ahkerasti. Tuoreimman tutkimuksen mukaan vaihdevuosi-iän ohittaneet lievästi nivelrikkoiset naiset voivat harrastaa turvallisesti hyppelytyyppistä liikuntaa.

Hieno homma, nyt mummut jytäjumppaan! Oma polveni ei ole enää hyppelykunnossa, mutta ainahan voi muuttaa veteen asumaan.

Vedessä ihminen on köykäinen ja kaikki toimii paremmin paitsi keuhkot. Aion kohtapuoleen asua viikon kaulaa myöten Atlantin valtameressä ja testata, mitä vesipomppiminen saa aikaan. Toivottavasti ei tsunamia Afrikkaan.

Jos tulokset ovat lupaavia, muutan kotini akvaarioksi. Sammalta seinän rakoihin ja hana auki!

Amerikassa on kuulemma vedenalaisia kuntosalejakin, joissa voi treenata kovemmin ja turvallisemmin. Sellaisia pitäisi saada meillekin.

Jotkut uutiset ovat pelottavia kuten tieto avaruudessa jylläävistä gravitaatioaalloista. Kuumia vai kylmiä? Niiltä ei kuulemma suojaa edes foliohattu tai magneettiranneke. Tuleeko tässä vielä moisen aaltoilun vaikutuksesta salakavalasti raskaaksi? Toivottavasti jossain on jo rauhoittava väitöskirja tekeillä.

Pelokas nainen haluaa raavaan miehen, kertoi tammikuun lopussa julkaistu brittitutkimus. Minä olen pelännyt koko ikäni kaikkea mahdollista kuten poskiontelopunkteerausta, hampaan juurihoitoa, paksusuolen tähystystä ja heräämistä kesken leikkauksen. Tietysti myös atomisotaa, karhun kohtaamista ja elävältä hautaamista. Mitään näistä ei ole vielä onneksi tapahtunut.

Tutkimuksessa lienee perää, sillä meillä asuva mies näyttää pelottavan raavaalta ainakin mustassa moottoripyöräilyasussaan, lähes Darth Vaderilta. Vastapainoksi löytyy äärimmäistä hempeyttä aamuisin. Hän laittaa herätyskellon soimaan viisi minuuttia liian aikaisin, jotta ehtii rapsutella rintakehänsä päälle loikoilemaan tulevaa kissaa tarpeeksi.

Moottoripyöräilijät eivät pelota yhtään, sillä pahamaineisten jengien lisäksi maassamme toimii satoja ellei tuhansia aivan kilttejä prätkäporukoita.

Kuten tämä kuuden miehen kerho, jota olen läheltä seurannut. Toiminta on aktiivista ympäri vuoden. Talvisaikaan vietetään ajokauden päättäjäisiä, ajokauden avajaisia ja kerhon presidentin syntymäpäivää sekä käydään messuilla ja rompepäivillä. Sulan maan aikaan ajetaan ja kun ei ajeta, suunnitellaan tulevia ajoja.

Tähän asti toiminnasta on ollut pelkkiä kuluja, mutta nyt kerho on aloittanut varainhankinnan. Kukin vie tahollaan pulloja kauppaan ja tuo palautuskuitin rahastonhoitajalle. Hänen tehtävänään on lunastaa rahat aikanaan kaupasta yhteiseen kassaan.

Lopuksi toivevitsi: Miksi USA:n presidentiksi pyrkivä Donald Trump haluaa rakentaa aidan Meksikon rajalle? Etteivät amerikkalaiset karkaa maasta jos hänet valitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.