Donald Trump, maailmanparantaja

Kiitos, Donald Trump, että olet niin huono ihminen. Rasismisi, naisvihasi, empatian puutteesi ja valehtelusi ovat saaneet aikaan vastareaktion, joka tekee maailmasta paremman paikan. On jo tehnytkin.

Vaikka #metoo ei suoranaisesti lähtenyt liikkeelle Trumpista, niin epäsuorasti lähti. Trump loi ilmapiiri, joka täytti naisten mitan ja sai fiksut miehet antamaan naisille tukensa.

Nainen, Patty Jenkins, ohjasi jättibudjetin supersankarielokuvan Wonder Woman, jonka päähenkilö on nainen. Musta mies, Ryan Coogler, ohjasi jättibudjetin supersankarielokuvan Black Panther, jonka päähenkilöt ovat tummaihoisia.

Kumpikin elokuva on ollut valtava menestys. Arvatkaapa, mitä se tarkoittaa? Sitä, että naisten ja mustien ohjaamia elokuvia on tulossa lisää. Nuo elokuvat kertovat aiempaa useammin naisista ja mustista.

Sanomalehti New York Times on saanut Trumpin valtakaudella valtavasti uusia lukijoita digiversiolleen. Meillä Hesari on parempi lehti kuin koskaan aiemmin. Ihmiset ovat tajunneet, että ”valeuutiset” ovat itse asiassa epämiellyttäviä totuuksia valehtelijoille.

Toki monet trumpilaiset asettavat yhä mielipiteet faktoja tärkeämpään asemaan, mihin heillä on täysi oikeus. Tehkää siten jatkossakin, niin perinteinen laatujournalismi vahvistuu entisestään.

Edes Trump itse ei voi enää kouria naisia sukupuolielimistä, koska asenneilmasto on muuttunut – Trumpin itsensä ansiosta. Ihanan katkeransuloista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.