EGOT vaatii mestareiden mestarin

Richard Rodgers (1962), Helen Hayes (1977), Rita Moreno (1977), John Gielgud (1991), Audrey Hepburn (1994), Marvin Hamlisch (1995), Jonathan Tunick (1997), Mel Brooks (2001), Mike Nichols (2001), Whoopi Goldberg (2002), Scott Rudin (2012) ja Robert Lopez (2014).

Tiedättekö mikä yhdistää näitä 12 henkilöä ja mitä vuosiluku nimen perässä tarkoittaa? Kyllä, kaikki ovat viihdealan menestyjiä. Lähes kaikki ovat amerikkalaisia ja he, jotka eivät ole, ovat tulleet tunnetuksi Yhdysvaltain viihdebisneksestä.

En kiusaa enempää: tuossa listassa ovat kaikki ne ihmiset, jotka ovat saavuttaneet epävirallisen ja äärimmäisen arvostetun tittelin EGOT. Nuo 12 ihmistä ovat voittaneet neljä viihdealan arvostetuinta palkintoa: television Emmyn, musiikin Grammyn, elokuvien Oscarin ja teatterin Tonyn.

Lyhenteen EGOT keksi yllättävä ihminen, Miami Vice -tv-sarjan toinen tähti Philip Michael Thomas. Hän kantoi yllään kultaista riipusta, jossa oli tuo teksti. Mies kertoi aikovansa voittaa kaikki nämä palkinnot.

Vielä toistaiseksi Philip Michael Thomas ei ole voittanut palkinnoista yhtäkään. Mies täyttää kohta 69 vuotta, joten pientä kiirettä urakassa alkaa jo olla.

EGOTin voi saavuttaa, jos on monipuolinen näyttelijä, joka osaa myös laulaa. Tai sitten pitää olla taitava säveltäjä, joka tekee musiikkia showbisneksessä laaja-alaisesti. Kovin helppo kumpikaan tapa ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.