EK:n johto voisi aloittaa itsestään palkanalennukset

Elinkeinoelämän keskusliiton tulevat keulamiehet Ilpo Kokkila ja Jyri Häkämies ovat haistaneet veren ja aikovat kyykyttää suomalaista palkansaajaa oikein kunnolla. Tarkoitushakuisesti miesten argumentoinnissa nimikkeet sotketaan jesuiittojen tapaan lahjakkaasti oman edun nimissä. Eihän kansainvälinen kilpailukyky vaikuta mitään sisämarkkinoihin, ainoastaan vientiteollisuuteen. Jos taas kotimaassa ”kilpailukyvyn” nimissä alennetaan palkkoja, kaikki kotimarkkinoiden firmat ”hyötyvät” asiasta yhtä paljon eli tulos on nolla. Paitsi, että se vaikuttaisi kotimarkkinoiden kulutukseen. Herrat ovat nyt aidosti suomalaisen liike-elämän asialla ja haluavat leikata tuotantokustannuksia yrittäjien eduksi. Parasta viimeaikaisissa lausunnoissa on ollut se, että Häkämies paljasti niissä todellisen karvansa. On miestä mahtanut poliitikkona sapettaa, kun on joutunut antamaan ympäripyöreitä lausuntoja.

??? Turku ja Jyväskylä haluavat Linnan juhlat järjestettäväkseen sillä aikaa kun Presidentinlinna on remontissa? Seuraavaksi tarjouksia odotetaan Konnunsuolta, Sukevalta ja Pelsosta.

MTV3 uutisoi viikolla, että Olkiluodon ydinvoimalatyömaalla maksetaan liian pieniä palkkoja. Häkämiehen ja Kokkilan lausuntojen jälkeen EK:ssa varmasti ihmetellään, miksi poliisi tutkii asiaa.

??? Mitä osoitti viranomaisilta päätös siirtää itsenäisyyspäivänä Tuntematon sotilas myöhempään ajankohtaan? Huonoa mekua.

Politiikassa aina niin pyyteetön keskustapuolue haluaa hallituksen jatkavan seuraaviin vaaleihin. Kun oma kannatus on kasvussa hallituksen tuskaillessa ongelmissa, ei ole mitään syytä hypätä itse rattaille. Odotellaan vain hallituksen ikäviä päätöksiä ja kansalaisten reaktioita. Selkärankaista touhua. Ikään kuin keskusta seuraavassa hallituksessa tekisi jotain poikkeuksellista. Sitä vaalivoittoa odotellessa voi tehtailla harmittomia välikysymyksiä.

??? Mitä positiivista oli uutisessa, että eduskuntatalossa syttyi torstaina tulipalo? Vihdoinkin Arkadianmäellä oli joku, jolla sytytti.

Suomessa etsitään talouden viisastenkiveä nyt kun Nokia sekä metalli- ja paperiteollisuus ovat pulkkamäessä. Turhaan etsitään. Unohdetaan menneet, otetaan lusikka kauniiseen käteen ja uskotaan siihen, että Venäjä on keidas. Aloitetaan siitä, että pakkoruotsin tilalle tulee pakkovenäjä.

??? Mikä muuttuu lisääntyvän tuhkaamisen myötä? Ennen vainajat soittivat harppua pilven reunalla, jatkossa yhä useammin tuhkapilven reunalla.

Kyllä rikolliset ovat fiksuja. Töölön pankkiryöstäjä tunnusti viikolla tekonsa tavallisena ryöstönä, mutta kiisti teon olleen törkeä. Eihän hän käyttänyt ryöstössä kuin veistä.

??? Miksi kenttätyössä seksiä harrastanut suojelupoliisi tuomittiin sakkoihin? Oikeuslaitoksen mukaan hän oli paljastanut aseensa siviilille.

Mahtaako ihmiskunnalla olla mitään toivoa? Meinaan vaan, että jos italialaiset jälleen kerran nostavat Silvio Berlusconin valtaan. Berlusconin, joka jätti hallituksen, kun maan talousvaikeudet olivat pahimmillaan. Nyt tämä ruuna yrittää paluuta valtaan syyttämällä saksalaisia maansa talousvaikeuksista. Ei kannata hirveästi ihmetellä, miten Mussolini aikoinaan pääsi Italiassa diktaattoriksi asti.

??? Miksi kenttätyössä seksiä harrastanut suojelupoliisi tuomittiin sakkoihin? Oikeuslaitoksen mukaan hänen asenteensakin oli päin...

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.