EU:n tilanne on jo aika drakmaattinen

Kreikka se jaksaa yllättää. Ainakin suomalaiset poliitikot. Nyt maan hallitus on ilmoittanut vievänsä tukipakettiasian kansanäänestykseen, jotta hallitus saa hyvän tekosyyn olla ottamatta käyttöön taloutta korjaavat EU-toimet. Hallitus kun voi äänestyksen jälkeen sanoa, että "kyllähän me, mutta kun toi kansa...." Väkisinkin Kreikan touhuista tulee mieleen Troijan hevonen: Kreikka tunkeutui EU:n rahaunioniin ontoksi tehdyn talouden avulla. Ehkä Kreikalle pitäisikin tarjota porkkanoiden sijasta keppihevosta. Kreikkalaiset ovat nimittäin aina vastustaneet drakman syrjäyttänyttä euroa, joka kreikaksi on melkein sama asia kuin virtsa (urina). Ei siis ihme, jos homma k....

??? Miksi Draghi, Italia, nousee Euroopan Keskuspankin johtoon? Drakman, Kreikka, aika meni jo.

KANSANEDUSTAJA Mauri Pekkarinen (kesk.) kiistää jyrkästi väitteen, jonka mukaan hän olisi antanut ymmärtää haluavansa koittaa Kuntaliiton ruotsinkielisen toiminnanjohtajan Kristiina Wikbergin ryntäitä sermin takana. Pekkarisen mukaan hän ei ole koskaan sanonut kenellekään naiselle sillä tavalla - edes kahden kesken. Jotain aiheeseen liittyvää mies on sentään kahden kesken naiselle joskus sanonut, koska hänellä on neljä lasta.

??? Nämä nyt on ihan pakko käyttää... Tiedättekö, mistä Mauri Pekkarinen saisi eniten jäähyjä, jos pelaisi esimerkiksi JYPissä? Ryntäyksestä.

SUOMEN eduskunta päätti markasta luopumisesta huhtikuussa 1998 yksinkertaisella enemmistöllä äänin 135-61. Nyt, kun eurokriisi velloo EU:n yllä ja Ruotsilla menee hyvin, näyttää siltä, että tuo enemmistö oli todella yksinkertaista.

??? Mistä Mauri Pekkarinen saisi toisiksi eniten jäähyjä, jos pelaisi esimerkiksi JYPissä? Loukkaamisesta.

OLETTEKO PANNEET merkille, että vallalla on melkoinen kaksinaismoralismi, tyyliin toisaalta, toisaalta (ja tässähän sitä tulee itsekin harrastettua rahaa vastaan). Esimerkiksi yrityksissä panostetaan laatuun ja tehokkuuteen irtisanomalla väkeä. Sitä samaa väkeä, joka kaikissa henkilöstölehdissä, pikkujouluissa ja seminaareissa on yrityksen tärkein voimavara. Esimerkkejä on toki muitakin. Esimerkiksi Perussuomalaiset joutuu vähän väliä selittelemään jäsentensä lausuntoja ja yhteiskunnallisia näkemyksiä. Niitä samoja, joilla puolue saavutti vaalivoiton.

??? Kuka NHL:ään varattu suomalainen maalivahti on Mauri Pekkarisen suosikki? Jussi Rynnäs.

MINULLA OLISI haasteellisempia töitä kuntaministeri Henna Virkkuselle kuin pienten suomalaiskuntien yhdistely ja alasajo. Miksi tyytyä Suomeen, kun maailmassa on useita valtioita, joita ei saada yhteen, vaikka ne oikeasti yhteen kuuluisivatkin. Sudanit, Koreat ja Kiinat noin niin kuin alkuunsa. Että ei kun globaaleihin haasteisiin.

??? Mitä Mauri Pekkarisen tikunnokkaan nostaneille pitäisi tehdä? Viedä sermin taa ja opettaa.

SM-LIIGASEURA Jokerit mainostaa ahterissaan numeropalvelua 020202. Suomessa tuo nyt vielä juuri ja juuri menee. Nimittäin, jos Ruotsissa jääkiekkoseuran pelaajat mainostaisivat ahterissaan numerosarjaa, sen pitäisi olla 242424. Eli vanha kunnon kakkosnelonen eli parru. Veikkauksen onni on, ettei Hjallis Harkimo ole tehnyt ilmoittajan kanssa diiliä, että Jokeri-ottelut myös päättyvät 0-2.

??? Miten VR varmistaa sen, että yhä harvempi junavuoro Helsingistä Jyväskylään myöhästyy? Vähentämällä vuoroja.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.