Ei saa kiusata

Valtakunta on palautunut hiljalleen uomiinsa, kun Putouksen ja BumtsiBumin uusien juontajien paljastumisesta on jo muutama päivä.

Joillekin tilanne on yhä kuitenkin vakava. Ei sitten millään kelpaa Eppu Salmisen joka paikkaan änkeävä poika ja mikä tämä Kalle nyt sitten on olevinaan. Oli mikä oli, ei ainakaan yhtä hyvä ole kuin Marco!

Kotimaisiin ”suosikkiohjelmiin” uskaltaville ihmisille on nostettava hattua. Olet kuka olet, ikinä et kelpaa. Joko olet niiiiin nähty tai liian tuntematon. Tyrkky, ärsyttävä, tylsä.

On absurdia, että esimerkiksi Bumtsibumin juontajahässäkästä nousi niin kovaa haloo, että sen rinnalla kalpenevat kiihkeydessään kaikki pakolaiskriisit, pressanvaalit ja Talvivaarat.

Toisaalta intohimo osoittaa, miten tärkeitä telkkariohjelmat ovat, mutta joku raja. Rajuimmat loukkaukset itse kutakin esiintyjää kohtaan ovat paikoin niin karua luettavaa, että todellisuudentaju ja asioiden mittasuhteiden hahmotus on jollakin kansanryhmällä aika pahasti hakusessa.

Hyvä ohjenuora voisi olla, että viihteellisen telkkariohjelman juontaja ei ole jumala. Ei edes pääministeri.

Meikäläinenkin on monesti kärkäs sanoissaan, mutta samalla tiedän, miltä henkilöön käyvä kettuilu tuntuu. Vaikka yleensä palaute on mukavaa, joskus postiin on pompsahtanut niin kamalaa luettavaa, että kovempikin kuori tuntee poltetta. Siksi sanon: ollaan kiltimpiä toisillemme. Se kamala juontaja voisi olla veljeni tai siskoni.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.