Ei voi syyttää taulua, jos naama on vino

Minä en ymmärrä tätä vaalirahasotkua. Esimerkiksi Nuorisosäätiön toimitusjohtajan Seppo Pyykkösen mukaan säätiö on tukenut poliitikkoja yhteensä noin 55 000 eurolla. Suurin summa eli yli 40 000 euroa on mennyt taulukauppoihin. Eli säätiö on ostanut (varastoon?) tauluja poliitikoilta, jotka ovat saaneet tauluista vastineeksi rahaa vaalityöhönsä. Mistä nämä poliitikot ovat ne taulut saaneet ja ostaako säätiö poliitikoilta myös käytettyjä ruohonleikkureita? No, joka tapauksessa ei ole mikään ihme, jos useimpien poliitikkojen (naama)taulu on nyt vino, tikkatauluna oleminen kyllästyttää eikä vaalirahakeskustelu pysy poliitikkojen haluamissa raameissa.

??? Miksi Raha-automaattiyhdistyksen tuki poliitikoille on tuomittavaa? Vaalien ei pitäisi olla arpapeliä

MEILLÄ ON (turhaan) naureskeltu sitä, miksi joku Nuorisosäätiö jakaa rahaa vanhasille. Minä luulen, että takana ovat hyvin toimivat, pirullisen poliittisen pelin osaavat aivot. Eli, jos ja kun Matti Vanhanen joutuu eroamaan puolueen johdosta sotkun seurauksena, tilalle nousee joku nuori keskustapoliitikko. Loistava skiimi.

??? Miten vanhustentalojen hoitohenkilökunta on puolustellut sitä, että osa vanhuksista sidotaan yöksi sänkyihinsä? Tänä päivänä puhutaan työpaikoilla niin kovasti sitouttamisesta...

SCIENCE-LEHDESSÄ tänään julkaistavan artikkelin mukaan Kuussa on sittenkin vettä, erityisesti napa-alueilla. Outoa tutkijoiden mukaan on, että vesi liikkuu. Jos näin on, siitä voi päätellä, että Kuussa on älyllistä elämää. Kysykää vaikka Vaajakosken ja Nokian asukkailta.

??? Mitä voidaan sanoa uutisesta, jonka mukaan Kuusta on löytynyt vettä? Kerrankin tutkijat olivat tyytyväisiä, kun vetivät vesiperän.

MULTIAN KUNNAN kuntastrategian painopisteet vuodelle 2016 putkahtivat toimitukseen. Faksatussa paperissa, joka tuli toimitukselle yllätyksenä ja pyytämättä, puhutaan kuntastrategian keihäänkärjistä. Jos nyt unohdamme tämän termin sotaisuuden, joudumme silti kysymään, miten käy Multian, jos keihäs menee ohi sektorin, tulee lappeellaan alas tai tulee yliastuttu?

??? Mitä ovat paljastaneet Pekka Herlinin muistelmat miehen elämästä? Se oli yhtä hissiliikettä

VIIKON MAINOSPALKINTO menee sille optikkoliikkeelle, joka uskaltaa leikkiä vakavalla asialla (huono näkökyky liikenteessä) tv-mainoksessaan. Kyseessähän on mainos, jossa selvästikin huono(n)näköinen mies ajautuu erehdyttävästi homobaaria muistuttavaan tilaan vain todetakseen, että nyt oli peräänajo lähellä... Ymmärrättekö, vai pitääkö vääntää rautalangasta...

??? Mistä voi päätellä, että JYP-HIFK-pelin yhteydessä punnittava yleisö ei syyllisty ainakaan ylipainoon? Sen verran kevyeksi JYP on kauden alussa havaittu.

F1-KISAT määritellään nykyisin urheilupiireissä uudella tavalla. Ensin ollaan ajavinaan kilpaa reilut puoli vuotta ja sitten katsotaan oikeudessa, kuka voittaa ja häviää mitäkin ja kuka saa leikkiä kenenkin autoilla.

??? Miksi Singaporen F1-kisa ajetaan illalla? Koska sarjassa on niin paljon hämäräbisneksiä.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.