Eijo helppoo eijo

Julkista tylytystä, avointa lyttäystä ja muuta kivaa. Sitä on julkimon elo nykypäivän universumissa. Kansa kyllä antaa aina huutia, mutta mehevintä seurattavaa on, kun julkimot äityvät keskenään ärhentelemään. Siinä räjähtää netti vähemmästäkin.

Kun peruskäytöstavat ovat unohdettu arvo piireistä riippumatta, viihdemediassa osataan kyllä käyttää starbojen tukkanuottaset mukavasti hyödyksi.

Vaikka uutiskynnysten ylittämisestä voidaan olla monta mieltä, media tekee työnsä kai hyvin, jos tuottaa juttuja, joita halutaan lukea. Silti toivoisin referaattien lisäksi syvempää sisältöä. Kun henkilö Jasmin sanoo henkilö Martinalle rumasti ja henkilö Martina vastaa samalla mitalla, onko kummallakin vain paha olla? Ja miten Jasminin ja Martinan välinen julkinen kähinä vaikuttaa kotimaisen vihanneksen hintaan pitkällä aikavälillä? Entä voiko Meksikon muurin rakentaminen vaarantua, kun kaunottaret ovat tukkanuottasilla? Ja miten tämä kaikki ylipäätään liittyy yhtään mihinkään?

Näin kotimaisen viihdemedian kuluttajana toivon, että pelkkien somekohujen aika olisi ohi. Kun joku näyttää Instassa enemmän kuin ala- tai sivutissit, onko oikein, että tavara julkaistaan sellaisenaan mitään siitä poistamatta ja mitään siihen lisäämättä. Vai olisiko parasta, että A) aihetta jalostetaan esimerkiksi rintarauhasen anatomian esittelyllä, B) aiheeseen kysytään kommentti esimerkiksi Juha Miedolta, C) ollaan ihan vaan hiljaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.