Elämää häiden jälkeen

Perinteisesti häähössötys on ollut morsiamen hommaa, ja sulhasen tehtävä on nyökytellä ja ilmaantua paikalle. Yleistämisen uhallakin väitän, että hääohjelmien katsojista suurin osa on naisia, selkeästi.

Sukupuolestani huolimatta ymmärrän, mikä häissä ja hääohjelmissa naisia kiinnostaa. Sitä en vain ymmärrä, mikä niissä kiinnostaa niin valtavasti. Ei ole päivääkään, jolloin tarjolla ei olisi muutamaa hääsarjaa.

Häiden sanotaan olevan morsiamen elämän tärkein päivä. Koska aviossa ollaan tasa-arvoisia, silloin hääpäivän pitäisi olla myös sulhasen tärkein päivä. Näin ei kuitenkaan väitetä.

Häät on iso juttu, mutta on surullista, jos hääpäivä tosiaan on naisen elämän tärkein päivä. Sellaisen elämän täytyy olla melko merkityksetöntä. Esimerkiksi koulusta valmistumisen ja omaan kotiin muuttamisen pitäisi olla paljon tärkeämpiä päiviä. Lapsen saamisesta puhumattakaan.

Hääpäivä ei ole edes hääparin yhteisen elämän tärkein päivä. Itse pitäisin ensitapaamista paljon tärkeämpänä. Itse asiassa hääpäivällä ei ole juuri mitään merkitystä. Kyseessä on seremoniallinen juhla, joka pahimmassa mahdollisessa tapauksessa epäonnistuu. Moinen olisi parisuhteen kannalta yhdentekevää.

Hääpäivää tärkeämpää on jokainen päivä häiden jälkeen. Sitä kutsutaan elämäksi. Siihen pitäisi kuulua rakkauden ja keskinäisen kunnioituksen paljon tärkeämpänä osana kuin häähulinan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.