Elämää ja auto- erotiikkaa

Elämää on takana puoli vuosisataa, ja vasta tässä iässä olen tajunnut itsestäni pelottavan luonteenpiirteen. Tai ehkä olen, en ole varma. On tullut aika astua ulos kaapista.

Nimeni on Marko Ahonen, ja taidan olla autoihminen.

Käytännön suhtautumiseni autoon ei viittaa autoihmiseen. Ensimmäisen autoni ostin 20 vuotta ajokortin saamisen jälkeen. Nykyisen autoni ostin yli seitsemän vuotta sitten uutena, mutta se on ihan tavallinen suosittu tylsä kansanauto. Autollani ei ole lempinimeä tai sukupuolta.

Tv-käyttäytymiseni viittaa silti autoihmisyyteen. Olen nähnyt Top Gearin jokaisen jakson viimeisen kymmenen vuoden ajalta, vähintään. Tilasin Amazonin videopalvelun pitkälti siksi, että Top Gear -kolmikon uusi sarja Grand Tour näkyy siellä.

Katson myös mielelläni ja nolottavan usein sellaisia autosarjoja kuin Wheeler Dealers, Misfits Garage ja Fast n’ Loud. Jos Discoverylta tulee autojen rakentelusta tai tuunauksesta kertova ohjelma, jään helposti sitä seuraamaan.

Olen nähnyt hyvin, hyvin monta elokuvaa, joissa ajetaan komeilla autoilla kovaa. Nuoruudessa tunnustin suoraan, että kovaa ajavat hienot autot ovat usein elokuvan valinnan tärkein peruste. Enää en tunnusta, mutta onko tilanne ehkä sittenkin yhä sama? Odotan innolla huomista ja Fast & Furious 8:n ensi-iltaa.

Nyt olen hankkinut itselleni uuden pohdittavan ongelman. Jos kerran epäilen olevani autoihminen, olenko sittenkään tittelin arvoinen? Tosielämän autonäyttely ei vieläkään suuremmin kiinnosta, tv:n auto-ohjelmat kiinnostavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.