El Diego, Saddam, Little Richard ja Kurkinen

Luovana ja omaperäisenä henkilönä palstanpitäjä kirjoittaisi kernaasti muusta kuin MM-jalkapallosta, mutta urheilun saralla se on näinä aikoina hyvin vaikeaa. Jo viime viikolla palstalla hihkuttiin pitäjän lapsuuden sankarin Diego Maradonan edesottamuksista. El Diegohan lyttäsi futislegendakollegansa Pelén ja Michél Platinin suoraviivaisesti Etelä-Afrikassa. Maradonan ja Platinin sanaharkka osoittautui sittemmin väärinkäsitykseksi ja argentiinalainen pyysi ranskalaiselta anteeksi. Jäljittelemättömään tapaansa.

- Pyydän anteeksi herra Platinilta - mutta en Peléltä, Maradona lausui.

Argentiinan pelatessa huomio kiinnittyy paitsi maailman parhaaseen pelaajaan Leo Messiin, myös kentän laidalla väsymättä möyrivään Maradonaan. Mies, jolla ei koskaan ole juuri muuta ollut kuin elää ja hengittää futista.

Kyseessä on harvinaisen moni-ilmeinen ja -kasvoinen kaveri. Harmaapartaisessa lookissaan Maradona näyttää tätä nykyä huomattavan paljon samalta kuin Saddam Hussein tikritiläisestä maakuopasta löydettäessä. Siis silloin kun hän malttaa olla paikallaan. Villisti tuulettaessaan Maradona on ilmetty Little Richard. Parta ajettuna Diego on puolestaan kuin tummakutriseksi heittäytynyt Risto Kurkinen.

Siinähän sitä jo onkin yhdelle miehelle...JA KOTIMAASTA. Hirvittävän pahasta kotikammosta - neljä ottelua, neljä tappiota eikä yhtään tehtyä maalia - kärsivä JJK kaivoi jo viime sunnuntain peliin ullakolta kuuluttajaksi markkinointipäällikkö emeritus Ilkka Hyppösen. Hullun urheilun saamien tietojen mukaan renessanssimeininkiä ollaan jatkamassa.

Laitapakiksi kaivetaan naftaliinista aina yhtä terrierimäinen Janne Mäkelä. Keskikentälle peliä pyörittämään tulee brittiläis-halssilalainen Zidanen inkarnaatio Paul Taylor ja kärkeen alati vaarallinen maalilinko Tupi Holmberg. Kari Martonen saa vielä ainakin toistaiseksi jatkaa päävalmentajana, mutta valmennuksen konsultiksi houkutellaan Keksu Kekäläinen. Ja sokerina pohjalla: tästä lähtien otteluista Keskisuomalaiselle raportoi itseään erittäin entiseksi urheilutoimittajaksi tituleeraava Timo Nieminen.

LOPPUUN KESÄN kunniaksi vielä hieman jääkiekkoa. Palstanpitäjä kirjoitti taannoin Jääkiekkolehteen jutun leijonaluotsi Jukka Jalosesta. Hän väitti kaksi SM-liigaottelua pelanneelle Jaloselle näin: Ohuen pelaajataustasi vuoksi haluat valmennusryhmääsi ensi kaudeksi vahvalla pelaajataustalla varustetun valmentajan.

- Ei pidä paikkaansa, vastasi Jalonen. Tämä tapahtui 26. toukokuuta.

23. kesäkuuta Jääkiekkoliitto julkisti Jalosen uudet apumiehet. He ovat lähes 1400 NHL-ottelua pelannut Teppo Numminen, ensimmäisenä suomalaisena taalaliigassa ykkösvahdin paikan itselleen taistellut Pasi Nurminen sekä kolmisensataa SM-liigaottelua pelannut Petri Matikainen, joka oli pelaajana voittamassa Suomen kaikkien aikojen ensimmäistä alle 20-vuotiaiden MM-kultaa vuonna 1987.

Jep jep. Muuan kollega siirtyi takavuosina lätkäskribentistä ravitoimittajaksi perustellen muutosta sillä, että hevoset valehtelevat vähemmän kuin jääkiekkoihmiset. Samainen kollega on tosin sittemmin palannut kirjoittamaan jääkiekosta.

Näiden ajatusten siivittämänä Hullu urheilu lähtee hetkeksi kesälomalle ja palaa asiaan jälleen 16. heinäkuuta.Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.