Entistä urheilijaa on helppo lyödä, vaikka hänkin löisi

Taas se on nähty, ettei ole helppoa olla entinen urheilusankari. Iltapäivälehdet ovat laajalti raportoineet ex-hiihtokuningas Mika Myllylän edesottamuksista. Kokkolassa alkuviikosta "nappoa" ottanutta Myllylää epäillään siis kahdesta pahoinpitelystä paikallisessa ravitsemusliikkeessä.

Eilinen Ilta-Sanomat oli katsonut tilanteesta valvontakameran nauhan ja totesi mm. seuraavaa: "Myllylä käsketään ulos ravintolasta, minkä seurauksena muutamat asiakkaat laulavat pilkallisesti "Myllylä lentää pihalle, Myllylä lentää pihalle". Valvontakameran perusteella riitely on pääasiassa sanallista, vaikka kädet viuhuvatkin nauhalla muutaman kerran. Riidan osapuolet - Myllylä mukaan lukien - käyttäytyvät melko säyseästi. Myllylä lyö nauhalla yhteensä kaksi kertaa. Myllylää itseään lyödään nauhalla kaksi-kolme kertaa. Kerran hänet tönäistään maahan."

Palstanpitäjä ei ota kantaa tapahtumien kulkuun, sillä hän ei ollut paikalla, eikä ole myöskään nähnyt valvontakameran nauhaa. Mutta samaan aikaan tuoreimman case Myllylän kanssa on raportoitu siitä, kuinka kosteahkon kansakuntamme suhtautuminen alkoholiin on tiukkenemassa.

Viinasta ja videokameroista pälkähti palstanpitäjän mieleen muuan eniromainen idea hillitä suomalaisten juopottelua. Kännikamera! Jos meistä jokainen olisi seuraavana päivänä velvollinen katsomaan nauhalta edellisillan "pilkkuun" venyneen baarireissunsa, niin aika monella saattaisi jäädä seuraavan kerran lähtemättä…

MYLLYLÄ-HÄRDELLI sai muuten alkunsa siitä, kun häntä nimiteltiin kapakassa janne ahoseksi. Palstanpitäjä ei ymmärrä, miksi moisesta pitäisi loukkaantua. Palstanpitäjää sentään nimiteltiin männä viikolla Matsi barin kaarina hazardiksi, vaikka hän ei ole koskaan kirjoittanut mitään pahaa Tony Halmeesta. Eikä kirjoita, RIP.

Palstanpitäjä sivuutti "lempinimen" olankohautuksella eikä aiheuttanut järjestyshäiriöitä. Sittemmin hän kuitenkin teki eräitä havaintoja, jotka saattaisivat jopa oikeuttaa edellä mainittuun nimittelyn. Palstanpitäjä katsoi peiliin ja kävi vaa'alla. Ensimmäistä kertaa elämässään hän säikäytti vaa'an yli 90 kiloon.

Liian paksu perhoseksi, hän havainnoi. Ihan niin kuin Kaarinakin.

LOPUKSI sananen jääkiekosta. Vancouverin olympialaisiin on kolmisen viikkoa. Joten arvoitus: Tiedättekö, mikä tai kuka asuu Riihimäellä ja peittää silmänsä, kun näkee teksti-tv:n?

No sehän on tietysti yön NHL-kierroksen tuottamia uusia loukkaantumisuutisia pelkäävä leijonavalmentaja Jukka Jalonen.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen kolumnisti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.