Erilaiset jutut ja teot

Lopulta JJK:n seurajohdonkin usko loppui. Se kesti huomattavasti pidempään kuin monella muulla seuralla vastaavassa tilanteessa. Aikoinaan vuoden 2014 loppuun saakka tehty jatkosopimus osti lopulta Kari Martoselle lisäaikaa, mutta se ei pelastanut häntä.

Tulokset eivät hyvästä talvikaudesta huolimatta ole jättäneet sijaa jossittelulle. Kaksi voittoa 16 pelistä on JJK:n pelaajamateriaaliin suhteutettuna aivan liian vähän. On täysin aiheellista kysyä viivyttelikö JJK:n seurajohto erottamispäätöksen kanssa jopa liian pitkään. Sarjaa on vielä reilusti jäljellä, mutta taulukko on jyväskyläläisvinkkelistä tarkasteltuna lohduton.

Yksi Martosen suurista ongelmista varsinkin hänen JJK-jaksonsa loppupuolella on ollut ristiriitaisuus kenttätapahtumien ja puheiden välillä. Puheissaan Martonen on tasaisesti vannonut lyhytsyöttöpelin ja oman pelitapansa nimeen. Harjun lehtereiltä seurattuna jutut ja todellisuus eivät ole kohdanneet.

Todellisuudessa Päijänteen Barcelona on ollut lähempänä Sisä-Suomen Stokea. Esimerkiksi JJK:n pelin avaaminen on ollut tällä kaudella lähinnä puolustuksen päätöntä pitkien pallojen roiskintaa, kun samanaikaisesti muu joukkue on keskittynyt kyttäämään kakkospalloja.

Martosen aikakausi Harjulla on paketissa, mutta pelaajiston kohdalla arki samoissa maisemissa jatkuu. Myös pelaajistossa on tapahduttava nyt reipasta itsetutkiskelua.

Martonen ei onnistunut tehtävässään, mutta samalla hän imi itseensä suurimman kritiikin. Fakta kuitenkin on, että JJK:sta löytyy tällä hetkellä useita, kallispalkkaisiakin, pelaajia, joiden esitykset ovat olleet läpi kauden kaukana heidän maksimitasostaan.

Monen JJK-pelaajan sopimus on katkolla tämän kauden päätteeksi. Jos ei muuten, niin edes omien töiden jatkumisen takia muutamien pelaajien kannattaisi kömpiä pois sieltä mukavuusalueelta.

Mukavuus on muutenkin olennainen asia Martosen tapauksessa.

Valkeakoskelaisvalmentaja on ehdoton herrasmies ja ystävällinen keskustelija. Ville Prihaa pidettiin tämän valmennusaikana liian armottomana miehenä, joka olisi kepin sijasta voinut antaa pelaajilleen enemmän porkkanaa. Tietyssä mielessä JJK meni Martosen myötä äärilaidasta toiseen.

Toistaiseksi kettulaivan ottaa ohjaukseensa Martosen apuvalmentajana toiminut ja Villikettuja luotsannut Juha Pasoja, joka on valmentajana vielä keltanokka. On mielenkiintoista nähdä miten JJK toimii lähitulevaisuudessa valmentajamarkkinoilla. Koviakin nimiä on tarjolla, mutta miten on jo seuran entuudestaan tiukoilla olevan rahakirstun kanssa?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.