Ero on hyvää viihdettä

Tänäänkin telkkarissa etsitään ”sitä oikeaa”, seurustellaan ja mennään naimisiin monessa ohjelmassa. Rakkaus ja mielikuva rakkaudesta myyvät hyvin. Mutta missä ovat erosarjat?

Lähes jokaisen lähipiiristä löytyy enemmän seurustelusta, avo- ja avioliitosta eronneita kuin juuri yhteen muuttaneita tai kohta avioon meneviä. Rakastuminen ja eroaminen ovat kumpikin täynnä draamaa ja suuria tunteita ja siten hyvää viihdettä.

Oikeastaan eroaminen toimii telkkarissa rakastumista paremmin. Rakkauden etsiminen, seurustelu ja hääseremoniat eivät suuremmin toisistaan erotu, mutta jokainen ero on erilainen. On ihan eri juttu erota nuorena puolen vuoden seurustelun jälkeen kuin 20 vuoden avioliitosta, johon kuuluu lapsia.

Ero kyllä kelpaa fiktion aiheeksi mutta ei tositelkkarin. Silti parisuhteesta eroaminen on tuttu juttu lähes kaikille. Omakin eroamisprosenttini ennen nykyistä parisuhdetta ja avioliittoa on tasan sata.

Joku saattaa epäillä, että ihmiset eivät halua käydä eroaan läpi julkisesti. Ihan varmasti haluavat. Jos jotkut suostuvat näyttämään telkkarissa, että eivät pysty olemaan tv-kameroiden edessä pettämättä kumppaniaan, ero ei ole kummempi juttu.

Erohan on myös hyvä asia, vaikka se sattuu. Jos yhdessä oleminen tuottaa enemmän kärsimystä kuin iloa, kärvistelyä on turha jatkaa. Jätän tämän ilmiselvän hittiformaatin kenen tahansa vapaaseen käyttöön.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.