Flirttailu on osa vahvaa persoonaa mutta opittavissakin

Ihminen ilmaisee itseään ilmein ja elein, eli kehonkielellä. Käytöksestä ilman kommunikointiakin voimme päätellä, onko ihminen varautunut, torjuva vai kiinnostunut kohdatessaan uuden ihmisen.

Se, miten ilmaisemme itseämme sanattomasti on riippuvainen kulttuurista, vallitsevasta tilanteesta sekä sukupolvien ja -puolten välisistä eroista.

Kysymys nousee ajankohtaiseksi jos haluamme herättää vieraassa mielenkiinnon, mikäli emme pääse keskusteluyhteyteen. Miten saamme viestitettyä elekielellä niin, että tulemme ymmärretyksi?

Onnistuuko ehkä flirtillä?

Astuessamme vieraiden ihmisten täyttämään tilaan, vilkuilemme nopeasti ympärillemme analysoidaksemme ihmisiä, jotka mahdollisesti herättävät meissä kiinnostuksen.

Taitava flirttailija käyttää vivahdekkaasti ja luontevasti kehonkieltä ja mimikkaa tuodessaan itseään esille. Lähestyttävyyttä vahvistaa henkilön positiivinen energia, ryhdikkyys sekä intensiivisyys.

Hymyilevä ihminen tulkitaan vastaanottavaksi, positiiviseksi, elämäniloiseksi sekä huolettomaksi. Nämä ominaisuudet taas antavat tulkitsijalle vahvistusta siitä, että hymyilevä ihminen on todennäköisesti myös henkisesti tasapainoinen, joka luo turvallisemman pohjan lähestymiselle.

Hymy, yhdistettynä viipyilevään, merkitykselliseen katseeseen voi herättää myös seksuaalista viehätysvoimaa. Voimme synnyttää itsestämme käsityksen seksuaalisesti haluttavana ja saada toisen mielenkiinnon heräämään mahdollisesti intiimimpään kanssakäymiseen.

Flirttaileva nainen kohentaa hiuksiaan, koskettelee kasvojaan tai kaulaansa korostaakseen parhaita ominaisuuksiaan, toivoen kohteensa kiinnittävän niihin huomiota.

Lantion ja olkapään liike, vartalon eteenpäin kallistaminen sekä viehättävä käsien myötäilevä liike yhdessä vartalon naisellisen liikehdinnän kanssa, viestittää naisen olevan halukas lähempään tuttavuuteen.

Kehonkielen välineinä voidaan käyttää myös nilkan, ranteen, rintakehän sivelyä sormin tai jopa huulien vihjailevaa yhteen puremista.

Kehittynyt flirttailija hallitsee tilankäytön siirtyen lähietäisyydelle kun on havainnut kiinnostuksen kohteen lähettävän vastasingnaaleja.

Miehen flirttailu ilmenee ryhdikkäänä asentona, itsevarman suorana katsekontaktina. Hymyllä tai ilman hymyä. Rintakehän avaaminen, luonteva rentous sekä korrekti käytös, luo kuvan miehekkäästä sekä hyvän itsetunnon omaavasta miehestä.

Kokenut flirttailija kykenee tunnistamaan heränneen mielenkiinnon, jolloin tunneviestintä tekee sanat tarpeettomiksi. Tällä viestinnällä haetaan yhteistä tunnetilaa. Kehittyneellä tunneviestittäjällä on korkea tunneäly, hyvä ihmis- ja itsetuntemus. Hän kykenee viestimään ajatuksensa ja jopa persoonallisuutensa toiselle sanomatta sanaankaan.

Tunneviestittely voi olla samankaltaisuuden esiintuomista, yhteistä olotilan ja ajatusten havaitsemista.

Voimme toki tulkita ihmistä väärinkin. Paljastava pukeutuminen voi johtaa päätelmään, että henkilö on vapaamielinen ja etsimässä puhtaasti seksiseuraa.

Joillakin ihmisillä on jo syntymälahjana saatua karismaa, vahvaa libidoa tai ulkoista mielekkyyttä sekä eroottisuutta. Nämä ominaisuudet suuntaavat ajatukset fyysisyyteen ikään kuin henkilö ei olisi kiinnostunutkaan henkisestä tai älyllisestä keskusteluyhteydestä tai kykenisi edes tähän.

Toisen ihmisen voi torjua sanattomasti: katse siirtyy nopeasti pois kohteesta, ilme on välinpitämätön, eleetön ja asiallinen. Tylyintä on kääntää selkä kontaktin hakijalle.

Se on varmaa, että kiinnostuksen puutteen ilmaisu on helpommin viestittävissä kuin kiinnostuksen osoittaminen sanattomasti.

Kirjoittaja on erikois- ja depressiohoitaja. Sarjassa käsitellään erilaisten ihmissuhteiden erilaisia asioita.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .