Fredriksonilta ei sittenkään iiroviinasia

Jyväskylässä kesäkatu polttaa näinä päivinä, mutta täyttääkö hengityksen jatkossa myös pöly sekä hiili? Tuskinpa, vaikka Jyväskylän Energia kaivoi viimeinkin esiin Keljonlahden vihreäksi kehutun voimalan kivihiilikortin, vaikka aiemmin hiilenpolttoepäilyt on yhtiöstä kumottu.

Jyväskylän Voiman ja Jyväskylän Energian hallitusten puheenjohtaja, pääkonsulin arvonimen äskettäin saanut Timo Fredrikson kiisti vielä huhtikuussa, että Keljonlahdella ryhdyttäisiin polttamaan hiiltä. Torstaina hän selitti, että hän joutui toimimaan kuin 1990-luvun alussa valtiovarainministeri Iiro Viinanen. Tämä joutui pakosta sanomaan, ettei Suomi devalvoi.

Fredriksonin mukaan aikeita ei voinut julkistaa, koska kansanliike on toiminut voimakkaasti voimalahanketta vastaan.

Mutta oliko Fredriksonilla oikeasti pakkotilanne olla totuuskriittinen? Viinanen ei vedonlyöntitilanteessa voinut tehdä muuta lyödä vetoa devalvoimista vastaan, koska olisi laukaissut melkoisen pommin myöntämällä devalvoinnin liian aikaisin todeksi. Markalle olisi tullut heti arvonpudotus.

Fredriksonin kommentti puolestaan kertoo siitä, että energiayhtiö halusi vaientaa keskustelua Keljonlahden voimalasta.

Keljonlahden voimala on varmasti tarpeellinen hanke, mutta kyllä siitä melkoinen soppa on saatu aikaan. Voimalahankkeen läpiviennissä ei tietysti tarvitse kerätä tyylipisteitä, mutta edes ripaus aitoa avoimuutta olisi ollut tarpeen.

ELÄKKEELLÄ OLEVAN maidontuottajan soitto pysäytti perjantaiaamuna. Hän ihmetteli, miksei maidon tuottajahinnan laskun merkitystä ymmärretä. Hän ennusti maitotiloille vaikeita aikoja ja konkursseja.

Soittaja oli ihmeissään siitä, että maidon hinta ei kaupassa laske, vaikka tuottajahintoja on pudotettu ja pudotetaan taas.

Maidontuottaja harmitteli myös kauppaliikkeiden bonuksia ja plussia, joiden takia ihmiset eivät kiinnitä korkeisiin hintoihin huomiota.

VAPO LAHJOITTAA puoli miljoonaa euroa Jyväskylän yliopistolle.

Kun lahjoitusta oli luovuttamassa Vapon toimitusjohtaja Matti Hilli, pitää kysyä, onko puoli miljoonaa euroa hillitön vai hillillinen summa rahaa. Ainakin yliopisto iloitsi lahjoituksesta Hillin kanssa, ei Hillittömästi.

TIEDOKSI aikakauslehtien puhelinmyyjille. En edelleenkään ole osallistunut mihinkään väitettyyn tutkimukseenne.

Monesti kauppa voisi syntyä, jos myyjä ihan vain kauppaisi tuotetta eikä höpisisi joutavia.

MIKÄ ON turvemiesten suosikkilääke, jos lentsu yllättää?

- Tietysti Vicks Vaporub.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.