Häät, häät, häät

Arvostan naisia valtavasti, ja ajattelen naisten olevan ”se parempi sukupuoli”. Mutta koska tämä on yhtä stereotyyppinen tapa ajatella kuin naisten väheksyminenkin (ei tosin yhtä haitallinen ja typerä), välillä minun pitää palauttaa itseni maan pinnalle.

Liiankin hyvin se onnistuu käymällä osoitteessa vauva.fi. Keskustelupalstaa ei tarvitse lukea kuin vartti, niin mieleen tulee aina sama ajatus: ”Mikä hitto teitä naisia oikein vaivaa?” Lääkkeet!

Meillä on Suomessa peräti neljä ensisijaisesti naisille suunnattua tv-kanavaa: AVA, Liv, Frii ja TLC. Nyt kun Good Wife loppui Livillä, näitä kanavia tulee itse seurattua hyvin vähän. Telkkarin perusteella naisia kiinnostavat asiat, jotka ovat itselleni yhdentekeviä ja mielestäni tylsiä. Tämä on kummallista, koska tosielämässä en ole moista havaintoa tehnyt.

Ruuanlaitto on säännön poikkeus, se on minunkin juttuni. Muutoin tv-kanavien perusteella naisten elämä on yksioikoista ja pinnallista. Se koostuu ruuan lisäksi muutamasta avainsanasta: häät, ulkonäkö, laihduttaminen, häät, parisuhde ja sen etsiminen, kodinrakentaminen ja häät. Frii on outo tapaus, sillä se yhdistää naiseuteen myös rikoksen ja kuoleman.

Mikä niissä häissä oikein niin valtavasti viehättää? Hääpäivä on erityinen, koska ihminen menee naimisiin vain 2–4 kertaa elämänsä aikana. Mutta avioliitossa tärkeämpiä päiviä ovat nimenomaan kaikki päivät hääpäivän jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.