Hakkarainen on suomen kielessä käypänen uusiosana

Kannattaa olla tarkkana, kun kuuntelee poliitikkoa tai lukee hänestä juttuja. Otetaan esimerkki. Suur-Jyväskylä-lehdessä oli juuri kansanedustaja Kauko Tuupaisen haastattelu, jossa Tuupainen luonnollisesti jakoi ymmärrystä kollegalleen ja puoluetoverilleen Teuvo Hakkaraiselle. Haastattelussa Tuupainen sanoi (tarkka lainaus): "En halua lähteä tuomitsemaan ketään (Hakkaraisen tapauksessa). Mielestäni Hakkaraista on lyöty jo tarpeeksi." Eli samalla, kun Tuupainen sanoi, ettei halua tuomita ketään, hän haastattelussa tuomitsee ne, jotka hänen mielestään ovat vastuussa siitä, että Hakkaraista on lyöty tarpeeksi. En edes kysy, mistä tietää, että jota kuta on lyöty tarpeeksi (jos kyse ei ole nyrkkeilystä).

??? Mitä kärsimään joutuneet asukkaat pelkäävät Nokian vesikriisin oikeudenkäynnissä? Että tulee vesiperä.

HAKKARAISESTA tuli mieleen, että missä oli tasa-arvovaltuutettu silloin, kun Fallkullan kotieläintilalta Helsingissä anastettiin 22-vuotias shetlanninponi. Nimittäin tämä poni on väriltään musta ja sen nimi on Laku-Pekka.

??? Mitä eroa on Mannerheim-elokuvaa jo pitkään puuhanneella Markus Selinillä ja kuuluisalla Käthy-hevosella? Siinä, missä Mannerheim ratsasti Käthyllä, Selin on ratsastanut Mannerheimilla.

SANOTAAN se nyt tämäkin, että jää jälkipolville dokumentiksi. Tämän verkko- ja internetvillityksen myötä ihminen kadottaa lopunkin talonpoikaisjärkensä ja kosketuksensa arkeen. Nyt nimittäin voi kuluttaja katsoa netistä, kuinka hyvä hygienia on lähimmässä ravintolassa tai ruokakaupassa. Minulle on tähän asti riittänyt, että on itse käynyt paikan päällä tekemässä arvion, nyt kai täytyy sitten uskoa verkkoarvioita....

70-VUOTIAS rockstara Bob Dylan itki synttärihaastattelussa, että ei hän mikään yhteiskunnallinen saarnaaja aikoinaan ollut. Muusikko vain. Kuluttavat rockvuodet ovat näköjään häivyttäneet tämänkin miehen päästä keskeisiä muistijälkiä. Eiköhän sen nyt kuitenkin ole niin, että Dylan loi maineensa ja rahansa juuri poliittisella julistuksella sen ajan Yhdysvalloissa ja maailmassa. Vaan ehkäpä mies aikoo vielä senaattoriksi Mikko Alatalon tapaan.

??? Mitä eroa on entisillä suomalaishiihtäjillä ja kuuluisilla rockstaroilla? Siinä, missä hiihtäjät ottivat epoa, rockstarat ottivat hepoa.

NYT, KUN Jyväskylässä kohdellaan koululaitosta kovalla kädellä ensisijaisesti taloudellisista syistä, on hyvä muistaa eräs asia. Moni ulkopaikkakuntalainen nimittäin tietää, että Jyväskylää kutsutaan Suomen Ateenaksi. Meidän kannattaisikin miettiä, haluammeko jatkossakin olla Suomen Ateena. Meillä on tähän hyvät mahdollisuudet, sillä aiemminhan tämä tarkoitti henkistä sivistystä, nykyisessä EU:ssa taloudellista konkurssia.

??? Ruotsin kuningas on saanut uuden lempinimen viimeaikaisten seksikohusyytösten jälkeen? Hän on Carl Gustaf den Sextondis.

PISKUINEN jalkapallomaa Suomi yrittää viikonloppuna kaataa vielä piskuisemman San Marinon turhassa karsintamatsissa. Ennen ottelua valmennusjohdon ja pelaajien ajatus on ollut, että selvästä voitosta lähdetään. Niin ne lähtivät Leijonatkin jääkiekon MM-kisoissa ja päätyivät Kauppatorille - ympärijuovuskissa.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen Tänään-osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.