Hallituspohjat voi vetää monella tapaa

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen on puolueessaan arvostettu mies. Juuri hän kertoi vähän ennen vaaleja, että tulee niin sanottu maakuntamalli, jossa maakuntiin tulee verotusoikeus ja kaikkea muuta hyvää. Puoluejohtaja Juha Sipilä kiirehti heti korjaamaan, että mistään tällaisesta ei ole sovittu. Mutta siemen oli kylvetty ja keskusta voitti vaaleissa. Tämä on vanha valtapoliittinen kikka, jota käyttävät sotilaat, yritysjohtajat ja poliitikot. Papeille tämä ei sovi, kun se heidän sapluunsa on niin vahvasti ylös kirjoitettu...

??? Aller-yhtiö ilmoitti saneeraavansa naistenlehtensä Ellen, Olivian ja Divaanin? Tasa-arvovaltuutettu haluaa nyt, että yhtiö saneeraa myös miestenlehtensä.

Henkselit on hallitustunnustelija Juha Sipilän elämässä juuri nyt keskeinen asuste. Hänen piti päästä paukuttamaan henkseleitä historiallisen yhteiskuntasopimuksen myötä. Mutta kävikin niin, että hän joutui vetämään henkselit sopimuksen ylle. Ettei vaan suomalaisilla olisi tämän takia edessä vyön kiristys...

??? Mistä tietää, että pesiskausi alkaa? Pohjanmaalla käytettiin vappuna pesäpallomailaa pahoinpitelyssä.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on sanonut, että median hallinta on hänen heikkoutensa. Juuri siksi hän oli vaalivalvojaisistaan syntyneen ryypiskelykohun takia pahoillaan vain siitä, että asia tuli julki, ei siitä, miten hän käyttäytyi.

??? Millainen pitää niin sanotun kehätytön olla nyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelussa? Tyrmäävä.

Televisio on metka väline. Ei saa näyttää sukupuoliyhdyntää eikä suosia kiroilua. Siis edes leikisti. Sen sijaan saa näyttää murhia, tappoja ja muuta väkivaltaa. Siis leikisti. On tämä ihmisen elämä outoa.

??? Vuoden upseerit tulevat molemmat Tikkakoskelta? Toinen on pääluottamusmies, toinen alapäätuottamusmies...

Olen jo pitkään kateellisena seurannut, miten menestyviä ja fiksuja ihmisiä kutsutaan eri yhtiöiden hallituksiin nauttimaan kokouspalkkioista ja erilaisista eduista. Vaikka itse en täytä kumpaakaan näistä kriteereistä, ilmoitan tässä julkisesti, että minut saa kutsua menestyvän firman hallitukseen, jos palkkiot ovat hyvät. Lupaan innovoivaa brainstormia ja häiriköivää käytöstä kaikkiin kokouksiin.

??? Miten golfari menee asiaan? Pitemmittä puteitta...

Voitonpäivään valmistautuva Venäjä ilmoitti viikolla merkittävästä hylkylöydöstä, joka ratkaisee 73 vuoden takaisen sukellusvenearvoituksen. Meillä on siis toivoa, että saamme vielä tällä vuosisadalla selvyyden siihen, millainen vedenalainen esine Suomen rannikolla äskettäin vieraili. Vai vierailiko?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.