Hampaat on uusi musta

Joskus muinoin hiustuotteet tuntuivat melkeinpä kaikkein yleisimmiltä televisiomainonnan aiheilta. Aina kun ruudun aukaisin, ärsyttävän hyväkuntoiset hiukset valahtivat hymyilevän mallin hartioille ja kimaltelivat valossa melkein katsojaa sokaisten.

Omaa takkuista pehkoa harjatessa pystyi lohduttautumaan vain sillä, että tutun maskeeraajan vakuuttelun mukaan kyseessä ei ole oikea tukka vaan muovinen peruukki, joka vain näyttää aidolta mainoksessa.

Nykyisin hiustuotteita ei enää mainosteta samalla volyymilla kuin ennen. Sen sijaan ruudusta tuijottavat toistuvasti valkoiset hampaat – jos nyt hampaat ylipäätänsä voivat ketään tuijottaa...

Mainoksissa kehotetaan harjaamaan, valkaisemaan ja hammaslangoittamaan purukalustoa sellaisella innolla, että alan uskoa hampaiden olevan tämän päivän tukka. Vähän niin kuin tänä keväänä keltainen on kai uusi musta.

Siinä missä tukkatuotteita myydään näyttämällä hyvältä, hampaiden hoidollisia asioita mainostetaan tukeutumalla hammaslääkäriliittoon ja valkotakkisiin hahmoihin. Jos joku ei tolkuta kyseessä olevan lääketieteellisestikin tärkeä asia, katsoja kai alkaisi epäillä hampaiden valkaistuneen huonoilla tuotteilla.

Onkohan muuten koskaan niin, että se mainoksessa hampaiden hoidon tärkeyttä ja uuden harjan hienoutta todisteleva valkotakkinen ihminen olisi oikeasti hammaslääkäri. Veikkaan, että ei. Mainokset ovat pullollaan valelääkäreitä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .