Hamsteri päivässä pitää kardiologin loitolla

Voiko olla mitään söpömpää kuin pienenpieni kissanpentu, joka tapailee ensiaskeliaan?

Helposti.

Nyt tiedän, että söpöintä maailmassa on hamsterinpoikanen, joka pupeltaa porkkananpalasta pienen peiton alla.

Näylle ei vedä vertoja edes ajatus kolmevuotiaasta Pirkka-Pekka Peteliuksesta untuvaisen vaaleassa pörröisessä potkupuvussa.

Maailman söpöin hamsteri (tai marsu mikä lie) oli tietysti facessa. Siellä se kiertää videona ympäri maailmaa ja tuo muutaman sekunnin auvoisan ja viattoman hetken kullekin katsojalle.

Minäkin puhisin raivopäänä, kunnes:

– Katohan tätä.

Siippani työnsi luurin silmien eteen ja katsoin niin kutsuttua hamsteria silmästä silmään. (Toivottavasti edellisestä lauseesta ei irroteta sitaattia minnekään. Kaksimielisyys = tahaton.)

Mutta niin. Hamsteri oli silmien edessä.

– On se söpö, sanoin.

Se on paljon ihmiseltä, joka lähtökohtaisesti näkee potentiaalisen vihollisen jokaisessa nelijalkaisessa solukeskittymässä.

Hamsterivideosta seurasi kotiluento. Pidin pienen oppitunnin:

– Tiesithän sinä, että eläimen katsominen vaikka sitten videolta lievittää välittömästi ressiä, saa pulssin hidastumaan ja muuta semmosta. Että niinku rauhottaa ihmistä.

Elinkaveri ei enää kuunnellut vaan katsoi jo koostetta, jossa suolenpätkät lentävät pitkin seiniä.

Huokaisin, niin kuin tapoihin kuuluu.

Eläinvideoiden rauhoittava voima ei varmaankaan koske kaikenmaailman kiihkeitä saalistuspätkiä, mutta leppoisan eläimen lumo on totta. Eikä elikon tarvitse olla edes erityisen nätti. Kunhan sen olemus ja puuhat vain viestittävät, että kaikki on ok. Relaa hyvä ihminen. Yksinkertaista mutkikasta elämääsi. Ole läsnä ja keskity syömään. Älä vilkuile vieraisiin pöytiin. Carpe diem kaksjalkanen.

Maailman söpöimmän hamsterin näkeminen sai peruspessimistinkin tajuamaan, että kato nyt saakutti niitä eläimiä kun ne on kerta keksitty. Pian edessä onkin suuren luokan eläin- ja luontopitoinen euforia. Liput leffaan Järven tarina on jo hankittu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.