Hankikanto petti Masan

Ay-liike yksi, hallitus nolla. Siinä tämän kevään kuumimpien pudotuspelien eli eläköitymisen tilanne. Siinä, missä firmat pystyvät yhdellä irtisanomisilmoituksella alentamaan ihmisten eläkkeellelähtöikää vuosia, siinä hallituksella menee korotuspaineissaan useampikin komitea- ja työryhmävuosi. Latu-uralla ihmisten työuraan puuttumisen keksinyt urapääministeri Matti Vanhasen sai niskaansa tässä hankkeessa (k)uraa, mikä saa opposition huutamaan (h)uraata! Ja ainoa tieto, mikä tästäkin sopasta varmuudella saatiin, on, että perinteisellä tyylillä politiikkaa tekevä Vanhanen luistelee latu-uralla tehdyistä päätöksistä.

??? Mitä voidaan sanoa kilpahiihdosta, kun suksien kärkeen tehdään nykyisin reikiä? Reikäpäisten touhua.

MINULLA on ilmainen ehdotus niille konsul(en)teille, joka yrittävät tehdä politiikasta uskottavampaa. Olisipa kerrankin poliitikko, joka mokan tehtyään ei julkisuudessa yrittäisi selitellä mustaa valkoiselle, vaan sanoisi, että tulipa tehtyä moka. Ja piste.

??? Miksi hiihtäjä Matti Heikkisen on niin vaikea voittaa arvokisoissa? Hän ei halua esitellä kultaansa julkisuudessa.

URHEILUVÄELLÄ tuntuu olevan vahva näkemys siitä, mikä on epäurheilijamaista käytöstä. Sotketaanpa hieman pakkaa. Minusta epäurheilijamaista käytöstä on myös se, että jalkapallossa puolustajilla on (paha) tapa nostaa kättä "paitsion merkiksi" maalin synnyttyä tai kun hyökkääjä livahtaa heiltä karkuun. Eikä yhtään sen urheilullisempaa ole sekään, kun maalintekijä juoksee joukkuetovereitaan karkuun, kun nämä yrittävät onnitella onnistujaa.

??? Lahdessa on jalkapalloilija Jari Litmasen näköispatsas kuulemma jäädytetty? Miten mahtaa sen käydä, kunhan ilmat tästä vähän lämpiävät...

SISUVIINA poistettiin Alkosta. Syynä oli virheellinen aromi, eli se, että viina maistui suomalaisille. Alkossa kiistetään, että kysynnän kasvun vuoksi yhtiöllä olisi mennyt sisu kaulaan. Vaan eipä mene nyt viina tällä pelillä väärään kurkkuunkaan. Ainoa uutisesta riemastunut taho on Olympiakomitea, koska urheilijat ehtivät jo ehdottaa, että Lontoossa olisi sisupuukkojen sijasta jaettu sisuviinaa.

??? Mitä Alkon kassa sanoo asiakkaalle, joka kyselee Sisu-viinan paluusta hyllyihin? Haista home.

VAKAVASTI pitäisi myös puhua termistä yt-neuvottelut. Mitä yhteistoimintaa on se, että toinen osapuoli viimekädessä sanelee. Epäilenkin, että yt-toiminnan luomisella - vaikka motiivit olisivatkin olleet kunnialliset - vain sidottiin ay-liikkeen kädet prosessiin, joka hallitsemattomampana olisi voinut poikia vaikka mitä.

??? Mitä voidaan sanoa kirjailija Hannele Huovin palkitsemisesta? Urponkin äiti voi menestyä.

PRESIDENTTI Tarja Halosen ihmisissä herättämistä unista tehdään kuulemma taulu. Varmuudella tiedetään tässä vaiheessa vain se, että taulun nimi on Tabula rasa.

Kirjoittaja on Keskisuomalaisen tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.