Hauskaa vappua!

Hauskaa vappua! Toivottavasti ketään ei juuri nyt okseta ja kaikki ovat selvinneet vappuaaton juhlimisesta ehjin nahoin. Tiedän yhden, jonka pallit ovat tänä aamuna taatusti kirkkaanpunaiset. Se on Olavinlinnan pässi Savonlinnassa. Joka vappu tuntematon joukkio maalaa patsasparan killuttimet, yleensä vielä automaalilla, joka on mahdollisimman hankalasti puhdistettavissa.

Sitä en tiedä, mitä väriä näkyy tänä aamuna Jyväskylän Klubin jäsenistössä, olenhan nainen. Herraklubi ei huoli naisia jäseneksi, mikä ei yhtään harmita, kun vilkaisee jäsenluetteloa. Se hieman nyppii, kun klubi ei salli naisten tulla tilaisuuksiinsa edes töihin. Lehtemme kertoi toissa viikonloppuna, että yhä edelleen klubista toivottiin miestoimittajaa ja -kuvaajaa uutisoimaan jostain risauksesta, mistä lie.

Eihän tuommoinen ole enää tätä päivää. Vaatimuksen takana on varmasti joku oikea järkisyy. Veikkaan, että miehet ovat klubi-istunnoissa vapautuneesti ilman housuja, eivätkä siksi halua naisia paikalle. Tai sitten seinillä on samanlaisia kalentereita kuin klubilaisilla kenties työpaikoillaan.

Onneksi klubiin ei näytä sentään kuuluvan yhteiskunnan terävintä kärkeä, ennemminkin hang around -tyyppejä. Muutoin tilanne olisi huolestuttava.

Vaikka kesä on jo lähellä, ei sitä lehtien urheilusivuista arvaisi. Tuskin on JYPin kultahuumasta selvitty, kun pitää alkaa jännittää jääkiekon MM-kisoja. Ne alkavat perjantaina.

Suomea olisi mukava mennä kannustamaan, mutta täytyy odottaa, että kisat järjestetään jossain halvemmassa maassa kauempana. Nelihenkisen perheen liput alkusarjan Suomi-peliin olisivat maksaneet lähes 800 euroa.

Toisaalta voi olla, että kohta puoleen tässä rikastuu. Viime viikon tiistaina lehdessä kerrottiin, että kiinteistökohtainen energiantuotanto yleistyy lähivuosina. Omakotiasuja voi tuottaa tarvitsemansa sähkön ja jopa myydä sitä eteenpäin.

Kissa on sähköinen eläin joka tuottaa varmasti sähköä päivän mittaan ihan nukkuessaan. Sille voisi tehdä myös jonkinlaisen oravanpyörän, jossa se saisi samalla myös kuntoilua. Muita kotoisia energianlähteitä voisivat olla ainakin kuumat aallot, biotuotteet, kuorsaaminen, nalkutus ja siivousliikkeet.

Lumi suli ja paljasti armotta työmaan, jota puutarhaksi kutsutaan. Jo 15 vuotta olen vältellyt pihatöitä, olisi jo aika perehtyä siihenkin maailmaan. Toissa talvena rusakko tuhosi pihan kauneimman omenapuun. Se kohoaa paraatipaikalla kuivuneena karahkana luonnon ja ihmisen välisen mittelön symbolina. Tällä kertaa luonto voitti, mutta jonain päivänä uunissa saattaa muhia rusakkopata.

Kotipihan suppeaa luontoa on kyllä mukava seurata. Orava näkyy joka kerta, rusakko usein. Kohta kirjosiepot saapuvat pönttöön pesimään. Toivottavasti Ilkka Kanerva ei ilmesty puutarhatarkastajaksi, nyt kun hänellä on taas enemmän luppoaikaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.