Helpoin mahdollinen reittikö?

Puolivälierässä vastassa on Sveitsi, joka joutuu matkustamaan, kun Suomi saa levätä. Parempaa asetelmaa Leijonat ei olisi voinut toivoa. Eikä se toivosta ollut kiinni, vaan tilanne on pelaamalla ansaittu.

Suomella oli tuuriakin. Kanadalle osui lauantaina ohipeli Leijonia vastaan. Kuten päävalmentaja Lauri Marjamäkikin myönsi, maalipaikat Kanada-ottelussa menivät melkein tasan, mutta lukemat olivat Suomelle 5–1.

Tiistain USA-ottelussa tehokkuus oli vielä murhaavampaa ja muutamat osumat vielä onnekkaampia. Suomi teki maaleja paikoista, jotka eivät edes olleet maalipaikkoja. Unisessa keskipäivän ottelussa ne auttoivat komeaan voittoon.

Kiitos kuuluu myös loisto-ottelun pelanneelle Harri Säterille.

Älkää kuitenkaan aliarvioiko Sveitsiä. Joukkueella on seitsemän NHL-pelaajaa, siis lähes yhtä monta kuin Suomella.

NHL-pelejä Sveitsin MM-pelaajilla on yli 1 700, kun Leijonilla on vain reilut 1 200. Nashvillesta kesken kisojen vahvistukseksi tullut Roman Josi kuuluu pelipaikallaan NHL-eliittiin. Kyseessä on aivan eri kaliiperin pelaaja kuin Leijonien NHL-pakit Markus Nutivaara ja Julius Honka, joista jälkimmäinen on ollut Tanskassa iso pettymys.

Suomen kannalta huojentavaa on, että Sveitsi hävisi alkulohkossa kaikille niin sanotusti isommille vastustajilleen. Sveitsin kannalta huojentavaa on, että ne olivat kaikki tiukkoja pelejä. Ruotsi, Venäjä ja Tshekki eivät päässeet helpolla.

Siltä pohjalta on hyvä lähteä haastamaan Suomea. Altavastaajana, jolla on pienemmät paineet ja vähemmän hävittävää. Kun edellisissä peleissä marginaalit eivät kääntyneet Sveitsin puolelle, tästä voi tulla se ottelu, jossa kääntyvät.

Eli helppo torstaiko? Ei varmasti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .