Hidastetöyssyt ovat salaliitto

Vaajakoskentien hidastetöyssyt ihastuttavat ja vihastuttavat Jyväskylän Halssilassa.

Harmituksen tai tyytyväisyyden aste riippuu siitä, millä välineellä liikkuu.Jalankulkijana ja pyöräilijänä on ollut helppo huomata turvallisuuden paraneminen, mutta autoilijana en ole kovin ihastunut hidasteisiin, joihin pitää lähes pysähtyä silloinkin, kun muita liikkujia ei tarvitsisi väistää.

Neljänkympin vauhdista ei voi edes unelmoida töyssyviidakossa, vaikka liikennemerkki näyttää sellaista nopeutta.

Koska salaliittoteoriat ovat kivoja, kehitetäänpä hidasteistakin ja hidasteettomallakin katuosuudella alennetuista nopeuksista oma salaliittoteoria.

Koko hommassa on tietysti kyse kaupungin ja valtion talouden elvyttämisestä. Ylinopeussakkoja voidaan kerätä entistä enemmän, kun töyssyttömälläkin alueella nopeusrajoitusta on alennettu.

Osa autoilijoista puolestaan ajaa liian kovaa töyssyihin ja rikkoo autonsa. Näin korjaamot saavat lisää töitä, joutuvat palkkaamaan lisää henkilökuntaa ja kaupunki saa lisää verotuloja.

Näin kaupunki voi investoida uusiin töyssyihin muuallakin ja taas samanlainen ratas pyörähtää. Mutta miksi hidasteista piti tehdä kaupungin hirveimmät?

KESKUSKAUPPAKAMARI järjesti tällä viikolla Suuren veropäivän.

Kun yritykset mieluummin haluavat veroja alas eikä ylös, olisi varmaan ollut parempi järjestää pieni veropäivä. Ilmankos valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei veropäivässä paljoa mitään lupaillutkaan. Suurien verojen aika tulee muutaman vuoden päästä.

LOKAKUUN alussa julkistetaan syyskuun automyyntitilastot. Olisi ihme, jollei Audin myyntiluvuista Kiesi-kohun jäljiltä tehtäisi johtopäätöksiä - ovat luvut millaiset tahansa.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tilastossa kyse on ensirekisteröinneistä. Autot on voitu tilata jo paljon aiemmin kuin syyskuussa.

YLE TEEMA on noussut Suomen arvostetuimmaksi tv-kanavaksi, kertoi bränditutkimus. Onhan se mukavampi sanoa tutkimuksessa, että arvostaa laatua, vaikka oikeasti katsookin jotain hömppäkanavaa.

PAKKO SE on tunnustaa kaiken vaalirahakohun keskellä: Humisevalla harjulla on julkistamaton vaalirahalahjoitus. Kyllä nyt hävettää, etten ole kertonut tätä aiemmin, mutta ehkä seuraava tunnustus auttaa.

Lahjoitin taannoin markan silloisen työkaverini, nykyisen opetusministerin Henna Virkkusen (kok.) kunnallisvaalikampanjaan. Koska muistini on vähintään yhtä huono kuin politiikoilla, en ole varma, tapahtuiko tämä vuoden 1996 vai 2000 kuntavaalien edellä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.