Hirvosen avuksi rallipapat vai speedo-Sinkku?

Rallieläkeläinen, yrittäjä Harri Rovanperä ehdotti alkuviikosta Radio Keski-Suomen haastattelussa itseään ja/tai Marcus Grönholmia Mikko Hirvosen avuksi kauden viimeiseen MM-ralliin Walesiin. Ford-pilotti Hirvonenhan johtaa MM-sarjaa pisteen erolla ennen ranskalaisässä Sebastien Loebia.

Rovanperä totesi, että he voisivat Grönholmin kanssa "sekoittaa pakkaa" ja saada näin Citroenin kaksikon Loeb ja Dani Sordo hermostumaan.

Hullun urheilun moottoriurheilun asiantuntijaelin, Ari Mäntylä -instituutti, arvioi, että Rovanperä saattaa hyvinkin olla oikeilla jäljillä. Keskiviivan tuntumassa hissuksiin, nenä kiinni tuulilasissa köröttelevät rallipapat saisivat epäilemättä kaikki muut kuljettajat, ei vain hermostumaan, vaan suorastaan raivon partaalle…

ROVANPERÄN ja Grönholmin sijaan palstanpitäjä ehdottaakin ylimääräiseksi rallipakan sekoittajaksi JYPin kakkos(!)maalivahtia, kaupunginvaltuutettu Sinuhe Wallinheimoa. Sinkkuhan todisti kaasujalkansa raskauden juhannuksen tienoilla kirjauttamalla 22 päiväsakkoa, yhteensä yli 1 500 euroa. Kaupunginvaltuutettu "kaahasi" 143 kilometrin tuntivauhtia Joutsassa lentokoneiden varalaskupaikalla. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Hullun urheilun saamien tietojen mukaan ylinopeudessa on kyse Wallinheimon eduskuntavaalikampanjan ensi askelista. Viime aikojen uutisten perusteella kun on ilmeistä, että eduskunnassa istuu lähinnä vain rötösherroja ja -rouvia. Vähintäänkin laheat päiväsakot pitää siis tilillä olla ennen kuin kansanedustajan tointa voi edes vakavasti harkita.

Sitä paitsi, tästähän saa jo messevän otsikon: Kunnallispoliitikko hurjasteli jättisakot!

Pienestä irvailusta huolimatta palstanpitäjä tuntee sym- ja empatiaa Wallinheimoa kohtaan. Kyseinen suora on tullut viime vuosina itsellekin varsin tutuksi ja palstanpitäjä on empiiristen tutkimustensa perusteella tullut siihen tulokseen, että Nelostiellä Koiravuoren nurkilla tapahtuu eriskummallisia ilmiöitä. Magneettikenttä tahi muu luonnonilmiö suorastaan pakottaa auton yli sadan kilometrin tuntinopeuteen. Kun on tuota suoraa tietä ja leveää kaistaa.

LOPUKSI palstanpitäjä kokee velvollisuudekseen onnitella eilen viisikymppisiään juhlinutta Suur-Jyväskylä-lehteä, joka oli hänen uransa alkupiste. Ensimmäinen juttu oli elokuun lopulla 1997 julkaistu JYPin ruotsalaisvahvistuksen Håkan Åhlundin haastattelu.

Kaiken maailman väkeä sinne ennen vanhaan töihin otettiinkin. Palstanpitäjä ei tiedä, otetaanko enää.

Mitä kauden 1997-98 JYPiin tulee, niin kyseisestä ryhmästä hurrikaaninuttua kantavat edelleen Kalle Koskinen ja Jyrki Välivaara. Kumpikin tosin ehti heittää tässä välillä suhteellisen pitkän kierroksen toisaalla.

Kirjoittaja on toimittaja ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.