Hitit soimaan vaan eikö sittenkään?

Viime sunnuntain Radio Suomen Pelle Miljoona -iltaa kuunnellessani mietin iäisyyskysymystä. Pitääkö radiossa soittaa sitä musiikkia, mitä suuri kuulijakunta toivoo, vai jotain muuta?

Pyhäillan Pelle Miljoonan perusajatus oli, että ”hittejä ei sitten soiteta”. Oikein vai väärin?

Pitääkö suuren yleisön saada, mitä suuri yleisö haluaa, vai pienen friikkipiirin sitä, mitä syvällä erikoisalassaan oleva musiikkitoimittaja haluaa, pitää fiksuna ja parempana?

Jos minulta kysyttäisiin, on mielenkiintoista päästä tutustumaan sellaiseen musiikkiin ja sellaisen musiikin taustoihin, jota ei ole puhkisoitettu ja jota muuten tuskin edes kuule mistään.

Hittejähän kuulee, muutamia ihan liikaa. Niitä kuulee Radio Suomesta, mutta tietysti ennen kaikkea kaupallisilta kanavilta.

Radio Nova tuntuikin aluksi taivaan lahjalta. Siellä soitettiin juuri se levyn A-puoli, jonka halusikin kuulla, ei täytteeksi valittua B-puolta, joka oli levytetty, koska jotain oli pakko levyttää.

Probleema on siinä, että soitettavat ”hitit” on nykyisin tiukalla seulalla valittuja. Kun tarpeeksi toistetaan, hitti voi syntyä ihan vain väsyttämällä.

Silti teemaillan tapaisissa ohjelmissa pitäisi antaa kuulijoille sitäkin, mistä päähenkilö on tunnettu. Pitkäikäiset suosikkilevyt eivät ole turhaan pitkäikäisiä suosikkeja. Niissä on jotain, mitä unhoon jääneissä ei ole.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .