Hoff tulee Suomeen

David Hasselhoff on ensi viikolla Suomessa Talent Suomen kuvauksissa vierailevana tuomarina. Naiivisti ajattelen, että kykyohjelman tuomarin pitäisi itse olla jollakin tavalla lahjakas, enkä ihan heti Hoffin erikoistaitoa keksi. Mies on kuitenkin tehnyt pitkän uran showbisneksestä, joten hän tietää alasta paljon.

Hasselhoff voi olla vaikka ensimmäinen ihminen Marsissa, mutta itselleni hän olisi silti ensisijaisesti Ritari Ässän Michael Knight. Ritari Ässä (Knight Rider, 1982–1986) ei ole millään mittareilla laatusarja, mutta se oli todella kova juttu aikoinaan.

Siksi hämmästelin, kun David Hasselhoffin Suomen-vierailu ei synnytä minkäänlaisia nostalgiaväreitä. Olen yleensäkin aika immuuni nostalgialle, mutta ajattelin Hasselhoffin ja Ritari Ässän olevan säännön poikkeuksia.

Jos Hasselhoff olisi kadonnut julkisuudesta Ritari Ässän jälkeen, ajattelisin häntä nostalgisella lämmöllä. Mutta mies teki Baywatchin ja tuotteisti myöhemmin itsensä camp-hahmoksi, joka on tilattavissa vaikkapa juuri Suomen Talentiin.

Eikä siinä mitään, ihmisen on ansaittava elantonsa, ja monien mielestä julkisuus sinällään on itseisarvo. Mutta nykyinen Hasselhoff ei ole sama mies, jonka tv-sarjan uutta jaksoa aikoinaan odotin malttamattomana.

Kirjoitin kuitenkin tämän jutun, minkä täytyy tarkoittaa sitä, että Hasselhoff merkitsee itselleni yhä jotain. Tai sitten minulla on vain aiheet vähissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.