Homerin taskussa soi nokialainen

Kun ostin uuden puhelimen, harkitsin vain kotimaista Nokiaa. Se tuntui loogiselta teolta. En käytä termiä "isänmaalliselta teolta", koska en ole erityisen isänmaallinen ihminen. Nokia-myönteinen ilmapiiri on tässä maassa ilmeinen. Odotan vain, milloin joku poliitikko keksii ehdottaa Nokian osavuositulosten julkistamispäivien julistamista liputuspäiviksi.

Nokialla on sen verran kokoa, että firma näkyy muuallakin maailmassa. Äskettäin uutisoitiin Nokian vaihtavan 46 miljoonaa akkua kuumenemisvaaran vuoksi. Tv:ssä uutista kuvitettiin Nokia N95:n avaamisella ja akun irrottamisella. Nokian nettisivuilta selvisi, että N95 ei ole ongelmamallien listalla.

Hiljan tv:ssä nähtiin toimintajännäri Bad Company. Siinä päähenkilö käytti Nokian Communicator 9210:aa jatkuvasti väärinpäin. Hän muun muassa puhui näppäinpuolelle, vaikka siellä ei ole lainkaan kaiutinta tai mikrofonia.

Parhaillaan elokuvateattereissa pyörivässä supersankariseikkailussa Fantastic Four: Hopeasurffari herra Fantastisen mielilelu on Nokia N800 Internet Tablet. Hän käyttää sitä oikein siinä mielessä, että laitteessa todellakin on kosketusnäyttö. Mutta sillä, mitä N800 tekee ja mitä se kuvaruudulla näyttää, ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Kesähitissä Transformers Nokia N93i muuttuu pieneksi ja vihaiseksi taistelurobotiksi. Siinä vaiheessa, kun nokialaiseen todella saa tällaisen ominaisuuden, hankin laitteen heti.

Mission: Impossible III:ssa loisti Nokia N93. Myöhemmin koko elokuva oli saatavilla kyseiseen puhekoneeseen muistikortilla. Tiedä sitten, kuka viitsii katsoa kaksituntisen elokuvan kännykän näytöltä.

Die Hard 4:ssa näkyi selvästi Nokia E6x, joka tosin taitaa olla USA:ssa mallinimeltään jotain muuta. Kun Bruce Willisin puhelin hajoaa, hän nappaa ohikulkijalta Nokia 9300 -kommunikaattorin. Kun elokuvan sekopää puhuu Nokiasta japanilaisena firmana, fiksu ja kaunis sankari toteaa sen kyllä olevan suomalainen. Nokian product placement -osastolla työskentelee ahkeria ihmisiä.

Jännärin Cellular yhdessä pääosassa on Nokia 6600. Koko elokuvan juoni pyörii sen ympärillä, että kännykkäyhteys ei saa katketa. Uudessa mainiossa Simpsons-elokuvassa Homerin kännykän soittoääni on Nokian äänilogo Nokia Tune.

Nokian puhelin on ainoa kansainvälisesti menestynyt suomalainen elokuvatähti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.