Huippu kevät, jännä kesä

Kevät 2015 muistetaan Äänekoskella varsinkin siitä, että pitkä odotus päättyi onnellisesti. Kaupunkiin rakennetaan biotuotetehdas.

Myös Huiman hienot pelit saivat arvoisensa lopun. Naisten kaulaan ripustettiin SM-hopeamitalit.

Kevätkausi on siis mennyt reilusti yläkanttiin, vaikka ei sentään ihan kaikilta osin nappiin.

Kevään sää on näet ollut niin kylmä ja sateinen, ettei pelloille eikä rannoille ole vielä ollut asiaa.

Torstaina iltapäivästä tuli pitkästä aikaa mieleen, että tänäkin vuonna taitaa tulla kesä. Tarkenin kävellä hieman kahvitunnin aikaan Äänekosken keskustassa.

On vihdoin hyvä aika kääntää katse kunnolla kohti kesää 2015. Siitä tuleekin ainutkertainen ja jännittävä.

Keski-Suomessa oli viime kuun lopussa 1 008 työtöntä rakennusammattilaista. Se tarkoittaa, että joka kolmas keskisuomalainen alan ammattilainen on jouten.

Moniko heistä saa työtä tehtaalta ja sen myötä viriäviltä muilta työmailta? Toivottavasti kaikki halukkaat, sillä tehdas tarvitsee huippuaikana 2 500 rakentajaa.

Pelkästään suomalaisin voimin ei biotuotetehdas ei taida kuitenkaan nousta. Moni ammattilainen sanoo, etteivät kaikkein raskaimmat rakennustyöt enää kiehdo suomalaisia entiseen malliin.

Teräsrakentamisen kotimainen osaaminen on hiipunut. Siksi monilla työmailla vilisee varsinkin puolalaisia työmiehiä.

Mikä lie koko totuus, mutta tehtaan raudoitushommiin on hälytetty myös Jussi Möller Suolahdesta. Legendaarista ammattimiestä tarvitaan yhä, vaikka ikää on kertynyt 72 vuotta.

Suositaan suomalaista, mutta emme me käperry sisäänpäin. On hyvä, jos myös kansainvälisyys näkyy ja tuntuu Äänekosken kesässä.

Paljon on Äänekosken kesässä myös tuttua ja turvallista. Keitelejazz koetaan heinäkuussa jo 31:ta kertaa.

Pentti Ronkanen ja uusi puheenjohtaja Päivi Kaasinen joukkoineen ovat koonneet hienon, hienon ohjelman, jota kelpaa esittää omille ja vieraille.

Ravintolatarjonta laajenee. Äänekoskelle saadaan vihdoin myös rantaravintola. Hotelli Hirveäkin remontoidaan kesäksi.

Paljon lisää kotikaupungin suvesta voit lukea ensi tiistaina, jolloin ilmestyy kaupungin ja Sisiksen yhteinen Äänekosken Kesä -lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.