Huippujengi on laadukasta vaihtelua tosi-tv-huttuun

Sunnuntaina nähtiin ensimmäinen jakso Maikkarin uudesta tosi-tv-sarjasta Huippujengi.

Sarjassa kahdeksan kilpailijaa kiipeää Perussa sijaitsevan vuoren huipulle.

Sarja on laadukkaasti toteutettu poikkeus tosi-tv:n valtavirtaan. Sarja ei perustu paljaaseen pintaan tai osallistujien törttöilyyn. On mukava katsoa tosi-tv-sarjaa, joka ei täysin aliarvioi sohvalla istuvan katsojan älykkyyttä.

Haastava matka kuusi kilometriä korkean vuoren huipulle tarjoaa varmasti katsojille riittävästi viihdettä. Ensimmäisen jakson perusteella on toivottava, että sarjassa ei lähdetä liikaa retostelemaan osallistujien tunnereaktioilla, joita rasittava matka varmasti tarjoaa. Aika näyttää, kuinka ohjaaja on malttanut vastustaa kiusausta.

Sarjassa on suomalaiseen televisioon poikkeuksellisen onnistunut casting eli roolitus. Ohjelmassa kilpailevat Antti Reini, Janne Niinimaa, Minna Parikka, Leena Harkimo, Antti Luusuaniemi, Cristal Snow, Lola Wallinkoski sekä Tuija Pehkonen. Osallistujat ottavat haasteen tosissaan.

Joukkoon ei ole valittu b-luokan tyrkkyjulkkiksia. Sarjan tavoittelema uskottavuus näkyy erityisesti roolivalinnoissa, kuten Harkimo, Niinimaa ja Reini.

Erityismaininnan ansaitsee jämäkkä retkikunnan johtaja Mikko Vermas. Hänellä on 20 vuoden kokemus vaativista vaelluksista, ja hän tuo olemuksellaan sarjaan ryhtiä.

Jo lyhyen tuttavuuden perusteella sarja palauttaa edes hieman uskoa tosi-tv-formaattiin, jota on viime vuodet vimmalla viety pinnallisempaan suuntaan. Ehkä pankki alkaa alastomuuden ja törttöilyn osalta olla pikkuhiljaa tyhjennetty. Ainakin sieltä arkusta on viime vuosina paljon ammennettu, Aatamit ja Eevat edellä.

Ehkä on toiveajattelua haikailla laajempaa tosi-tv:n laatukorjausta. Huippujengi kuitenkin vahvistaa sitä uskoa, että realityakin voi tehdä tosissaan ja uskottavasti, jos on halua ja kykyä.

Sarjan avaus sai 500 000 katsojaa. Se on vasta alkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.