Huomenta, sanoi roskakori

Jos roska-astiat alkavat puhua, ne on yleensä syytä tyhjentää. Toinen ratkaisu on vähentää alkoholin käyttöä. Helsingissä otetaan pian käyttöön aivan oikeasti puhuvia roskiksia, ja kaupunkilaiset saavat ehdottaa niille sopivia sutkauksia. Ilmeisesti sekä parhaat että huonoimmat jutut laitetaan samaan roskapönttöön.

Kalifornian edustalla Tyynellä valtamerellä kelluu noin neljä kertaa Suomen kokoinen jätelautta. Lautta on kerännyt erilaista roinaa vuosikymmeniä, ja siitä onkin tulossa oiva tutkimuskohde. Roskia penkomalla kun saadaan uutta tietoa siitä, miten amerikkalaisten risteilymatkustajien ravintotottumukset ovat vuosien kuluessa muuttuneet.

Näin kerran, kun hyönteisten määrää metsässä tutkittiin kävelemällä pöheikön läpi, jonka jälkeen katsottiin, mitä kaikkea vaatteisiin tarttui. Normaalisti mukaan tulee muutamia hyönteislajeja, mutta jos minä tekisin saman, kaikki taskutkin olisivat täynnä oravia ja mäyriä, ja reppuselässä raahautuisi karhu.

Ampiaisten katoamisesta on puhuttu viime aikoina paljon. Minulla on asiasta oma teoria: ampiaiset ovat bilettäneet itsensä hengiltä.

Muutama vuosi sitten yksi ampiainen pyöri aikansa ympärilläni olutterassilla, kun se yhtäkkiä lensi laajassa kaaressa suoraan tuoppiini. Ongin elikon lasista ylös ja laitoin sen pöydälle aurinkoon katkaisuhoitoon. Hetken siipiä kuivateltuaan ampiainen alkoi päristä, nousi lentoon, teki ilmassa pari testikaarrosta ja sukelsi suoraan takaisin tuoppiin.

Myös puolet Suomen kananmunantuottajista uhkaa lopettaa toimintansa lähivuosina. Kanoilta pitäisi kysyä, mikä niitä pännii hommassa niin paljon, että hanskat lyödään tiskiin. Mikäli muniminen nimittäin loppuu, kanojen eläkeikä nousee, koska uusia kanoja ei synny entistä tahtia.

Veteraanipoliitikko Paavo Lipponen ryhtyi eläkeputken sijaan kaasuputkifirman propagandamieheksi. Venäläisvetoisen projektin tarkoituksena on rakentaa maakaasuputki Venäjältä Keski-Eurooppaan, mutta uskoisin Paavon tunkevan putkeen jakeluun myös pinon piakkoin ilmestyviä muistelmiaan. Putkilobbariksi Lipponen on mainio valinta, koska hän onnistui venyttämään oman pääministeriputkensakin kahdeksan vuoden mittaiseksi.

Alexander Stubb sai huhtikuussa ulkoministerin homman parilla tekstiviestillä, jotka eivät olleet edes hänen itsensä kirjoittamia. Sittemmin Alex keskeytti lomansa lentääkseen Georgiaan katsomaan, millä keinoin venäläiset hoitavat öljyn jakelua koskevat ongelmansa. USA:n ulkoministeri Condi Rice puolestaan soitteli Stubbille asiaa koskevia maratonpuheluja jopa kesken Alexin juokseman maratonin.

Pekingin olympialaisten naisten maratonia katsellessani huomasin tien vieressä liikennemerkin, jossa oli yliviivattu trumpetin kuva. Pekingissä ei taideta harrastaa Jyväskylän kaltaista iltasoittoperinnettä. Tosin ei 17 miljoonan asukkaan kaupunkia hiljennä yöksi suurempikaan torvi. Ilkka Kanervakin seurasi kisoja paikan päällä yli viikon, eikä yökerhojen ihmisvilinä siitä mihinkään rauhoittunut.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.