Hymyile, olet pomo- kamerassa

Pomo piilossa -formaatin Suomen versio alkoi Nelosella äskettäin. Ohjelman idea on, että yrityksen johtaja naamioituu ja soluttautuu omaan firmaansa rivitason työntekijänä. Näin paljastuu, mitä mieltä duunarit ovat työpaikastaan ja millainen tekemisen fiilis yrityksessä vallitsee.

Kyseessä on tavallaan piilokameran seuraava aste, eikä idea ole lainkaan hassumpi. Mutta formaatissa on yksi ongelma: se toimii vain, mikäli työntekijät eivät tiedä tai arvaa homman perimmäistä ideaa.

Kun Pomo piilossa oli uusi juttu, tässä ei ollut ongelmaa. Uuden työntekijän kannoilla seuraava kuvausryhmä voitiin selittää valkoisella valheella, ja se meni läpi. Tosin silloinkin kamera väistämättä vaikuttaa lopputulokseen. Kuka kertoisi kuvausryhmän edessä vihaavansa pomoaan, tai varastaisi tavaraa varastosta?

Kun Pomo piilossa Suomi alkoi, formaatti oli meille tuttu. Siltä tuskin on voinut välttyä, vaikka ei olisi Pomo piilossa -sarjoja seurannutkaan. On vaikea kuvitella, että Pomo piilossa ei kävisi mielessä, mikäli uusi työtoveri tuntuu tavallista uteliaammalta ja hänellä on kuvausryhmä mukanaan. Naamioinnit sinällään ovat hyvää työtä ja hämäävät vähän tarkempaakin ihmistä.

En osaa ottaa Pomo piilossa Suomea tosissani. En millään pysty keskittymään varsinaiseen pääasiaan, kun jatkuvasti mietin, eikä kukaan todella tajua olevansa mukana Pomo piilossa -formaatin suomalaisessa versiossa. Työntekijät kun eivät kuitenkaan tyhmiltä tai tietämättömiltä vaikuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.