Hyvää tai vähän sitten vähän huonompaa uuttavuotta

Pääministeri Matti Vanhanen korosti pääministerin uudenvuodentervehdyksessä, että suomalaiset voivat vaikuttaa vaikeaan tilanteeseemme "tekemällä järkeviä ja tarpeellisia hankintoja sekä käyttämällä palveluja". Aivan kuten hän teki alkaessaan seurustella Susan Ruususen kanssa ja päätyen siinä vaikeassa tilanteessa lopulta käyttämään oikeuslaitoksen palveluja.

??? Mitä Suomessa asuvat israelilaiset pelkäsivät viime yönä? Raketti-iskuja.

Miksi on väärin sanoa, että ministeri se-ja-se kuoppaa Vuotoksen tekoaltaan, jos ajatuksena tuolloin on, että hanketta ei toteuteta? Eikös tekoaltaan tekeminen juuri ala kuopasta...

??? Mitä poliisi haluaa tehdä jalokivivarkaille? Laittaa helyt kinttuihin.

Onko joulukuussa tuntunut siltä, että elämä on muuttunut? Epävarmuus on lisääntynyt ja turvattomuus kasvanut? Maailmanrauha ollut veitsenterällä? Tai että elämän pyörät ovat pyörineet hitaammin? No, nyt ei ole enää hätää. Pieneläinhoitajien määräaikainen lakko päättyi jouluaattona.

??? Millaisia matkoja matkatoimistot myyvät nyt Thaimaahan? Phukettimatkoja.

Helsingin ja Pietarin välinen juna(yhteys) sai nimekseen Allegro (= iloisesti, nopeasti). Tarjolla oli myös kotimaisempi termi Lento, mutta se ei kelvannut VR:lle, koska se tarkoittaa "hitaasti". Nopean junayhteyden tavoitteena on lyhentää Helsingin ja Pietarin välinen matka-aika kolmeen tuntiin. Aiemmin matkaan on kulunut viisi ja puoli tuntia. Tosin eppäillähän tuota soppii, että käykö näin, koska VR:llä on ollut ajoittain suuria vaikeuksia saada juniaan edes liikkeelle. Jahka pakkaset tulevat, nähdään, tarjoileeko VR taas kylmäkiskoista palvelua.

??? Miksi uusi valmiuslaki lykkääntyy yli seuraavien eduskuntavaalien? Sitä ei saatu ajoissa valmiiksi.

Hiihtäjä Sami Jauhojärvi tietää, että asia on usein senteistä kiinni. Kun hän hävisi Euro Tourin kisan kolmospaikan kahdeksalla sentillä, hän itse asiassa hävisi 265 000 senttiä. Eli rahassa mitattuna 2 650 euroa. Tosin eri lajeja ovat ne, joissa puhutaan milleistä. Näitä lajeja ovat muun muassa formulat, nyrkkeily ja koripallo.

??? Minkä lempinimen ministeri Stefan Wallin sai eduskunnassa nuuskalausuntojensa jälkeen? Nuuskamuikkunen.Sääliksi käy television urheiluohjelmiin asiantuntijoiksi raahattavia ex-pelaajia ja valmentajia. Siksi, että heitä tarvitaan ohjelmaan yleensä muun kuin asiantuntemuksensa vuoksi. Erityisesti Maikkari käyttää näitä henkilöitä vain ohjelmanosteen luomiseen eli asiantuntijan pitää kertoa, että "suomalaisilla on kisassa aivan erinomaiset mahdollisuudet menestyä". Jotta katsojat sitten katsoisivat ohjelman ja suomalaismenestyksen. Eikä Yle tarvitsisi Hannu Mannista studioon toteamaan, että puolen minuutin eron pystyy hiihtämään 10 kilometrin aikana kiinni... Onneksi on sentään Heikki Ikola, joka ampumahiihdossa pystyy ampujan asennon perusteella kertomaan, onko luvassa pummeja vai osumia!

??? Miksi joulupukilla on niin pitkä parta? Pimeässä on vaikea sheivata, kun on suurimman osan vuotta muualla kuin parrasvaloissa.

Martti Ahtisaari ei innostu rauhantehtävästä Lähi-idässä. Hän tietää, ettei siellä saada rauhaa Gazaan. Ja sen, minkä ehkä kasaan saisikin, amerikkalaisvalmisteiset raketit viimeistään saavat läjään. Yksinkertainen vinkki, joka toimii esimerkiksi Jyväskylässä uutenavuonna: ei saa ammuskella raketteja ruutukaava-alueella!

Kirjoittaja on Tänään osaston tuottaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.