Idiootti asuu sinussa

Osama bin Laden siis kuoli amerikkalaisjoukkojen iskussa maanantaina. Bin Laden oli vastuussa tuhansista väkivallanteoissa syntyneistä kuolonuhreista. Bin Laden oli raskaimman kategorian rikollinen.

SILTI ETOI katsoa kuvia juhlivista, patrioottisesti tähtilippuihin verhoutuneista jenkeistä. Yhtä etovaa oli lukea ulkoministeri Alexander Stubbin (kok.) lausuntoa asiaan liittyen. "Maailma on astetta turvallisempi paikka", Stubb sanoi Ylen mukaan.

Ensinnäkin: vaikka bin Laden kuolikin lännestä katsottuna sotilasiskussa, on ihmisen tappamisen kritiikitön hyväksyminen vähän kyseenalainen linjaus ministeriltä.

Toiseksi: höpö höpö. Mahtipontisissa amerikkalaisleffoissa nämä.

MEDIASSA länsimaat suorittavat sotatoimia, vastapuoli terrorismia. Terroristit tuhoavat koteja, länsisotilaat strategisia kohteita.

Aina ei vaivauduta kertomaan, että vihollisellakin on syynsä. Syiden ymmärtäminen ja oikeellisuus vain ovat aina näkökulmakysymyksiä. Erilaiset syyt johtavat erilaisiin tekoihin.

MIETIN, mitä tähän kaikkeen isoon suhtautuminen kertoo meistä pienistä. Sinusta, minusta ja naapurin Joukosta.

Tulivat vaalitkin mieleen. Erilaisuuteen tunnetun kriittisesti suhtautuvista perussuomalaisista tuli niiden jälkeen itsestään erilaisia. He eivät enää ole omiensa, vaan valtaeliitin keskellä. Vieraalla maalla.

PERSAUKSILLAAN Facebookinsa ääressä maailmaa muuttavaa ylimielistä älymystöä persulauma huvittaa.

Kansa on kuulemma tyhmä, kun kouluttamaton sahuri (ps.) pääsee eduskuntaan. Miksei oletettu eliitti jupise siitä, että jääkiekkomaalivahti (kok.) menee äänivyöryllä läpi poseeraamalla ilman paitaa saunassa? Siksikö, että sillä on korkeakoulututkinto?

Kansanedustaja. Kansan edustaja. Ymmärrän niitä ihmisiä, jotka äänestivät työmiestä, mutta en niitä, jotka valtuuttivat julkkismolarin.

Entä miksi nousukaspuolueen johtaja julisti vaalivoiton tilipäiväksi, vaikka syytti valtapuolueita aiemmin juuri siitä, että niille vaalistudiomenestys on tekoja tärkeämpää?

MITÄ SAHURIIN ja molariin tulee, toinen varmaan laukoo jatkossakin huonosti puettuja sammakoita ja toinen torjuu politiikan turhamaisuutta sinisen elefanttiletkan jatkona.

Kumpi tie on parempi, en tiedä, kumpikaan tuskin lopulta jättää kovin isoa jälkeä itsestään.

MUTTA IHMISET eivät sittenkään ole niin erilaisia keskenään.

Vihollisen kuolemaa juhlivien amerikkalaisten käsiin oli helppo kuvitella taivaalle suunnatut rynnäkkökiväärit. Valtaan noussut toistaa usein ensi töikseen edeltäjänsä virheet.

Hetken tullen jokainen on tyhmä, se Facebook-älykkökin.

Ilkeälle lapselle on tapana sanoa, että mieti miltä sinusta tuntuisi, jos olisit toisen asemassa. Aikuistenkin olisi hyvä katsoa maailmaa joskus naapurin silmin.

En voi tietää, miltä amerikkalaisista viime viikolla tuntui, koska 9/11 ei sattunut meille - ei minulle, sinulle, eikä Joukolle. Siksi johtopäätökseni syntyvät omista syistäni, omista stereotypioistani.

Jokaisessa meissä asuu suuri idiootti. Sinussakin.

Kirjoittaja on opiskelija ja Keskisuomalaisen avustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.