Idoli ei ole koko elämä

Meillä on idoleita, julkisuuden henkilöitä, joita ihailemme, joiden kaltaisia haluisimme olla. Idoleista otetaan mallia, tehdään ja ajatellaan niin kuin he voisivat ajatella. Seuraamme heidän elämäänsä lehdistä, Twitteristä, Instagramista tai Facebookista.

Haluaisimme nähdä idolimme, jutella hänen kanssaan. On turhauttavaa tietää, että se ei ehkä koskaan tapahdu. Jännää, että yksi ihminen voi vaikuttaa niin moneen ihmiseen. Yksi ihminen, joka on joskus ollut ihan tavallinen lapsi voi saada ihmiset kirkumaan, sekaisin sekä rakkautta ja vihaa täysin tuntemattomilta ihmisiltä.

Idoli voi vaikuttaa elämään liiankin paljon. Henkilö on voinut lopettaa koulun kesken, tulla kuulusaksi ja menestyä siitä huolimatta, joten sinäkin voisit tehdä niin perässä.

Toiset esiintyvät julkisesti aina tupakka suussa. Jos hän polttaa, niin minäkin haluan. Joku tekee itsemurhan, fanittajat perässä. Se on aika sairasta. Tosielämässä julkisuuden henkilöt voivat olla ihan erilaisia kuin se kuva, jonka lehdet heistä antavat.

Kuinka paljon kuuluisat ihmiset haluavat tulla nähdyksi, julkisiksi? Kuinka paljon heitä ärsyttää ihmispaljous, joka puolella piileskelevät paparazzit ja jatkuvat haastattelut?

En ikinä haluaisi olla kuuluisa. Haaveilen joskus näyttelijän urasta, mutta olisi hirveää, jos koko elämäni olisi julkinen. Pelkkä kauppareissu olisi täynnä ihmisten katseita. ”Vau, se osti banaanin!”, ja sitten lehdet tekisivät jutun, että olen varmaan dieetillä, sillä minut on nähty ostamassa banaania. Juu ei kiitos.

Elämässä tärkeintä ei ole kuuluisuus.

Kirjoittaja opiskelee Huhtaharjun koulun 9. luokalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.