Ihan vähän sairasta

Pikkuisen on öklöttänyt lukea viime päivinä lehdistä tv-pomo Jorma Sairasen muistelmateoksesta tehtyjä juttuja.

Kolme vuotta sitten eläkkeelle Maikkarin ohjelmajohtajan tehtävistä jäänyt Sairanen on pistänyt kritiikkinappulan pohjaan ja avautunut tunnettujen suomalaisten tv-persoonien huonoistakin puolista. En ala toistella henkilökohtaisuuksiin menneitä haukkuja, mutta sanonpahan vain, että nyt on sairasta.

Kun henkilö on katsonut asiakseen repostella vanhojen yhteistyökumppaneidensa luonteenpiirteitä ja heikkouksia yksityiskohtaisella tasolla, en varsinaisesti näe aihetta muuhun kysymykseen kuin miksi. Varsinkin kun muistelija on tällä kertaa samoissa piireissä pyörinyt ihminen. Ei katkera salarakas tai muu julkkistyrkky.

Tietenkään en ole kirjaa lukenut, mutta esimerkiksi Hesarin mukaan kritiikistä saavat osansa lähes kaikki.

Sairasta itseään on ainakin omien sanojensa mukaan harmittanut, että kirjasta on nostettu esiin vain nämä julkkisten repostelupointit, mutta ei liene nykypäivän mediasta jotain ymmärtävälle suurikaan yllätys, mitä lopulta otsikoihin nostetaan.

Päähenkilön itsensä kirjalle asettama tavoite on ollut media-alan ravistelu ja television roolin nostaminen ihmisten eteenpäin avittamisessa. Hieno tavoite.

Tavoitteen olisi voinut myös saavuttaa, jos henkilökohtaiset kaunat ja katkeruudet olisivat jääneet vaikka päiväkirjan sivuille pöytälaatikkoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.