Ihmepoika seikkailkoon juniorien iloksi

1990-luvun Ihmemies MacGyver oli aseita vihaava mies, joka pääsi tiukoista paikoista purukumin, veden ja sähköjohdon avulla. Subilla pyörivän Nuori MacGyver –sarjan pulmat ovat toista luokkaa ja meno räjähdysalttiimpaa ja veristä. Ruumiitakin tulee kasapäin, vaikka – luojan kiitos – ihmepoika suhtautuu sentään vanhemman itsensä tavoin kielteisesti aseisiin ja tappamiseen. Tappeluista hän kuitenkin näyttäisi pitävän. Tätä luonteenpiirrettä en muista Ihmemiehellä olleen.

Ehkä on väärä tapa suhtautua nuoreen MacGyveriin siten, että nostaa esiin epäloogisuuksia, kuten sen, että tämä elää maailmassa, jossa ongelmat liittyvät usein tietokoneisiin kun taas vanhempana hän ratkoi käsinkosketeltavampia ongelmia – ja jos tietokonepulmia ilmenikin, oli ongelman kohde silloin omakotitalon kokoinen, ei kainalossa kannettava.

Tuotantoryhmän ajatuksena on varmasti tehdä suosikkisarjasta versio nykyajan nuorille katsojille. Ei siis jatkoa meille alle parikymppisinä Ihmemiestä seuranneille. Nykynuorille alkuperäissarja on todennäköisesti vieras. Heistä sen kerronta olisi varmasti puuduttavan hidasta ja juonenkuviot liian kilttejä.

Alkuperäinen ihmemies Dean Anderson on kieltäytynyt osallistumasta MacGyver junioria käsittelevään ohjelmaan, koska kokee sen loukkaukseksi sarjan alkuperäisfaneja kohtaan. Uskollisuudesta Andersonia kohtaan, minäkin vannon vain vanhan Ihmemiehen nimeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.