Iso-Arska ja pikku-Matti hoitavat homman

Nyt ollaan vaarallisilla vesillä. Pääministeri Matti Vanhanen tapasi Yhdysvaltain-matkallaan myös Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin, joka on suurelle yleisölle tuttu actionleffarooleistaan. Leffoissaan iso-Arska on tottunut poistamaan ongelmat ja viholliset voimakeinoin eliminoimalla. Eli, mitä nyt tapahtuu, kun Arska lupasi Vanhaselle kaiken apunsa ilmasto-ongelmien ratkaisemiseksi?

Hassua, että koululaisille opetetaan pelastustaitoja mutta ei kunnallisille päättäjille. Hassua sikäli, että päättäjien käsissä on viimeisen 15 vuoden aikana hukkunut yli 100 koulua.

??? Montako viivaa on kaukalossa, kun Jere Karalahti pelaa? Kolme, ja ne on kaikki valkoisia.

Osa puheluista Kaakkois-Suomen hätäkeskukseen jäi keskiviikkona tulematta perille laitevian vuoksi. Hätäkeskuksen viestipäällikkö Veli-Matti Aaltonen ansaitsi heti palkkansa ja paikkansa firmassa toteamalla medialle, että "vika tuli laitteisiin hiljaa hiipien, ja paljastui lähes sattumalta ulkopuolisten ansiosta". Kiva tietää, että homma on hanskassa...

??? Miten muut lentoyhtiöt suomentavat Blue1:n? Siipiveikko.

Blue1-lentoyhtiön lentäjät ovat hauskaa väkeä. He kun huomasivat saavansa huonompaa palkkaa kuin muiden lentoyhtiöiden lentäjät. Hei, haloo! Mistä he luulivat, että se sana halpalentoyhtiö tulee!

Puolustusvoimat kokeilee lyhyen kantaman ilmatorjuntaohjuksen ampumista nostolavalta. Ellei hommassa ole nostetta ja tulee takkiin, niin seuraavat kokeilijat käyttävät maitojunalavaa. Ja jos hynttyyt pitää tässä asiassa lyödä yhteen ruotsalaisten kanssa, sehän tarkoittaa piiritanssilavalle siirtymistä. Toivotaan vain, ettei hankkeeseen iske lavantauti.

??? Aleksi Salmenperän ohjaama Miehen työ -elokuva ei pääse kilpailemaan parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarista? Tällä kertaa ei kuitenkaan hävitty rinnan mitalla...

??? Mitä voidaan sanoa Yleisradion uudesta ohjelmasta Kuolemansairaat? Se on jo ideana pystyyn kuollut.

??? Mikä joululaulu on jäänyt soimaan nokialaisten päähän? Klooria, halleluja!

Viranomaiset ovat nyt sitä mieltä, että viinapullojen kylkeen ei tarvita varoitustarroja. Heidän mielestään pelotteena pitäisi toimia ihan tavallinen, viinapullosta saatava darra. Varoitusetiketit viinapulloissa saattaisivat toisaalta toimia, sillä monelle suomalaiselle viimeinen etiketti, josta pidetään kiinni, on juuri viinapullon etiketti.

??? Mitä poliisi epäilee Tampereen kirkon tuhopolton syyksi? Liian vilkasta mormonitoimintaa.

Ihmetystäni herätti äskettäin seuraava, radiosta kuulemani uutinen. Uutistenlukija kertoi, että talvipäivän seisauksen jälkeen päivä alkaa pidentyä myös Lapissa. Samaan syssyyn hän kuitenkin kertoi, että aurinko ei vielä näyttäydy napapiirin pohjoispuolella lainkaan vielä pariin päivään. Miten se päivä oikein määritellään?

??? Mikä on nimeltään sairaaloissa käytetty pyörätuoli? Politrukki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.