Jäähallin aitiolle tarvitaan lisäkäyttöä

Jos joku autoilija väittää että talvi yllätti, niin hän on väärässä. Tällä kertaa autoilija yllätti talven, ovathan talvirenkaat olleet alla jo kuukausia.

Jyväskylässä autoilijan maisemat ovat avartuneet, kun kaupunki on myynyt metsät sisääntuloväylien varrelta. Sinne meni ensi vuodeksi katsomani nätti joulukuusikin Keljon moottoritien tienoilta.

Puilla paljailla siis ollaan. Selviytymiskeinoja täytyy nyt jokaisen kaupunkilaisen kehittää. Itselleni tulee mieleen jäähallin kuuluisa aitio, joka mollottaa suurimman osan ajasta tyhjänä. Toisesta aitiosta kaupunki luopui vuodenvaihteessa, joten jäljelle jääneeseen lienee entistä suurempi tunku. Eihän aitiossa käynti ole yhtä hienoa kuin Jyväskylän Klubin jäsenyys, mutta ehkä jotain sinne päin.

Pientä pääsymaksua vastaan aitio saataisiin täyteen varmasti muulloinkin kuin JyPin pelien aikana. Onhan jäällä muutakin toimintaa, jopa kaupunginjohtajan itsensä voi nähdä suihkimassa luistimilla varhain aamulla.

Silloinkin, kun jää on tyhjä, voisi aitiossa viettää laatuaikaa ja nauttia tarjoiluja, maksullisia luonnollisesti. Ruoka-automaatin mallia voisi hakea Laukaan kotihoidossa olevilta vanhuksilta.

Henkilökohtaisesti konkurssi ei sentään ole lähellä kuten kaupungilla, mutta silti uhkapelit vetävät puoleensa. Jokunen aika sitten työkaverilla oli varmaakin varmempi pitkävetovinkki illan jääkiekkopeleihin: kaikki kohteet päättyvät ykköseen eli isäntä voittaa.

Illalla tie vei lähimpään kauppakeskukseen. Matkalla veikkauspisteeseen näin vaatekaupan ja muistin, että pitäisi ostaa villapusero. Vastaavasti pitkäveto unohtui. Kun asia taas putkahti mieleen veikkauspisteen luona, oli pelin sulkeutumiseen enää viitisen minuuttia aikaa.

Pitkävedon tekeminen ei ole helppoa. Ykkösriviä ei voinut noin vain ilmoittaa, vaan lappu piti osata täyttää itse. Kone suolsi tueksi puolimetrisen pelilistan, josta en lukulasien puuttuessa tietenkään nähnyt mitään.

Avuksi riensi tuntematon herrasmies, joka ei hänkään nähnyt ilman laseja mitään. Hänen vaimonsa sen sijaan näki, ja kolmestaan saimme lapun täytettyä aivan viime hetkellä. He tekivät tietysti saman rivin myös itselleen, koska vinkit olivat niin varmoja. Myös paikalla ollut vartija kiinnostui vihjeistä.

Illalla harmitti avuliaan pariskunnan puolesta, sillä vain jotkut ykköset osuivat, mutteivät kaikki, joten ingen vinst.

Lopuksi iloisia uutisia kaikille sienestäjille. Korvasienikauden alkuun on enää kolme kuukautta ja ennusmerkkien mukaan sadosta on tulossa ennätysmäinen. Loppiaisena nimittäin näin hanhiparven tai jonkun sellaisen liihottavan etelään, ja se on yhtä hyvä sienisadon ennustaja kuin vaikkapa se, palaako lähipizzerian open-kyltissä tänään p-kirjain vai ei. Tätä menoa eivät ainakaan hanget kauden alkua hidasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.