Jäähyväiset misseille

Meinasi onnen kyynel tirahtaa silmäkulmaan tällä viikolla, kun luin uutisen MTV3-kanavan päätöksestä luopua Miss Suomi -kilpailun televisioinnista. Jo oli aikakin. Maailma on taas pikkaisen parempi paikka.

Missikisat ovat tunkkainen löyhähdys menneisyydestä, siitä aikakaudesta, kun miehet olivat miehiä ja naisten tehtävä oli olla nättejä ja alistuvaisia objekteja.

Missikiertueen tärkein funktio on ollut kierrättää pimuja ympäri maakuntia esittelemässä persvakoon vedettyjä pikkuhousuja peräkammareiden aikamiespojille.

Lihastahan missikisoissa on kysymys. Kenellä on paras pylly ja terhakimmat tissit. Siinä ohessa kuitenkin teeskennellään, että sisäinen kauneus se ratkaisee ja hyvä missi työllistyy ennen kaikkea monenlaisissa juontotehtävissä.

Vähän sama, kuin televisiojuontajaksi hakevan käskettäisiin riisuutua alusvaatteisilleen työhaastattelussa. Että näytäs nyt, minkälainen runko sinulla on, eihän sinua voi muuten ruutuun päästää.

Koska olen suhteellisen normaali terve heteromies, ei minulla ole mitään alastonta naisvartaloa vastaan. Siis ihan näin teoreettisella ja yleisellä tasolla.

Menneiden vuosikymmenien hengessä harrastettu kaksinaismoralistinen naisten esineellistäminen kuitenkin tympii. Etsitäänhän Miss Suomi -kilpailussa sääntöjen mukaan naimatonta, lapsetonta ja hyvämaineista nuorta naista, jolla ovat kuitenkin kurvit kohdallaan.

Kuvittelisin, että Miss Suomi -organisaatio heittää piakkoin pyyhkeen kehään, jos toista halukasta televisiokanavaa ei löydy. Aikansa kutakin, eipä tule ikävä.

Muutama taho jää missejä kuitenkin kaipaamaan.

Iltapäivälehtien toimituksissa harmitellaan varmasti niin sanotun tissipalaverin hankaloitumista. Tässä jokaviikkoisessa kokouksessa kun päätetään, kenen rintavaolla seuraavaa viikonloppunumeroa myydään.

Suurin suru vallitsee varmasti ammattilaisjääkiekkoilijoiden keskuudessa.

Mistä ihmeestä lätkätähdet löytävät jatkossa samanhenkiset puolisot itselleen, jos Miss Suomi -kilpailu lopetetaan?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.