Jääkiekon SM-liigassa on jäljellä enää 121 pelipäivää

Onko jääkiekkokausi liian pitkä vai onko talvi liian lyhyt? Suomen suosituin urheilusarja jääkiekon SM-liiga alkoi tänä vuonna 11. syyskuuta ja mahdollinen seitsemäs finaali pelataan ensi keväänä 15. huhtikuuta.

Seitsemän kuukauden jääkiekkokausi alkaa ja loppuu päivälämpötilan huidellessa 6-12 asteen välillä.

Jalkapallon Veikkausliiga alkoi tänä vuonna 21. huhtikuuta ja viimeinen kierros pelataan 27. lokakuuta. Kuuden kuukauden futiskausi aloitetaan kirpeässä kevätkelissä ja lopetetaan koleassa syyssäässä. Pelataanko Veikkausliigassa liian monta kierrosta vai onko Suomen kesä liian lyhyt?

Kesä- ja talvilajit lyövät palloilusarjoissa kättä syys- ja lokakuussa.Kelistä riippuu onko mukavampi istua jäähallissa vai jalkapallokatsomossa. Onko kauden ratkaisevat futispelit ihan oikeasti pakko pelata lokakuussa, jonka keskilämpötila on 3,2 astetta?

Jääkiekko jyrää yleisömäärissä ja mediahuomiossa jalkapallon ja varsinkin pesäpallon mennen tullen.

Torstain liigakierroksella SM-liigan jääkiekkoa tapitti yhteensä 36 300 silmäparia.

Eniten porukkaa keräsi Jokerien ja HIFK:n välinen koitos (11 800) ja vähiten ottelu HPK-TPS (3 400). Pesäpallon kolmas loppuottelu kiinnosti 1 600 katsojaa ja naisten pesäpallon ensimmäinen finaali 500 henkeä.

Sääliksi käy pesäpalloa, jonka finaalipelit jäävät SM-liigan avauksen ja lentopallon EM-kisojen jalkoihin.SEURAAVAN seitsemän kuukauden aikana SM-liigan jääkiekkoa pelataan vähintään 114 päivänä.

Jos kaikki pudotuspelit venyvät seitsemään otteluun, kertyy pelipäiviä 124. Se on kolmannes koko vuoden päivistä.

Jääkiekosta piittaamaton kotihengetär kysyy ihan aiheellisesti, että taasko sitä jääkiekkoa tulee televisiosta, kun Urheiluruudussa pyöritetään maalikoostetta toista sadatta kertaa.

Kun siihen päälle tuupataan vielä kevään MM-kisat, alkaa kiekkokiintiö totisesti olla täynnä toukokuussa.

Millaista mahtaisi elämä olla, jos SM-sarjoissa jalkapalloa pelattaisiin vain toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, pesäpalloa iskettäisiin ainoastaan kesä-, heinä- ja elokuussa ja jääkiekkoilijat kaivaisivat luistimet esiin vasta lokakuussa?Kausia voitaisiin tiivistää poistamalla jatkosarjat ja säälipleijarit sekä tyytymällä kaksinkertaisiin runkosarjoihin.

Kukin SM-sarjan joukkueista kohtaisi toisensa kotona ja vieraissa. Sen jälkeen katsottaisiin sarjataulukosta, mitkä joukkueet ovat kahdeksan tai neljän parhaan joukossa.

Pelattaisiin puolivälierät, semifinaalit ja loppuottelut hyvässä rytmissä ja tiiviissä aikataulussa. Ei tarvitsisi huljautella sotkamolaisia pesäpalloilijoita hyisessä Sapsojärvessä.

Kun otteluita pelattaisiin vähemmän niiden arvostus nousisi.

Mitä väliä nyt on yhdellä hävityllä jääkiekon SM-liigan runkosarjan ottelulla, kun jokaisella joukkueella on niitä 56. Jos matseja olisi 28, olisi jokainen piste painavampi ja jokainen ottelu tärkeämpi.

Jääkiekon SM-liigan runkosarjassa pelataan yhteensä 392 ottelua bisneksen, ei urheilullisuuden takia.

SM-liigan runkosarjan otteluiden yleisökeskiarvo oli viime kaudella 4 957 ja kokonaismäärä 1 943 312 katsojaa.

Kun nämä kertoo lippujen hinnoilla (10-30 euroa), oivaltaa miksi seurat haluavat 28 kotiottelua 14 sijaan.

Ihan samasta syystä kaudet venyvät jalkapallon, pesäpallon ja koripallon SM-sarjoissa.Kirjoittaja on Keskisuomalaisen urheilutoimituksen esimies.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.